Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

XVI. Herényi Virágút

XVI. Herényi Virágút

2018. április 28-29-e között rendezték meg a XVI. a Herényi Virágút elnevezésű rendezvényt. Magyarországon egyedülállóan – közel 1 km hosszú útvonalon – több mint 30 főként helyi (herényi és kámoni) virág-és dísznövény kertészet kiállítása és vására Szombathely herényi városrészének utcáin és terein. A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások ezen a közel 1 km hosszú összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek a területhez.

A Virágút is ezt a természetes útvonalat követi. A Bertalanffy Miklós utcától indulva, a Hóvirág és Tulipán utcán majd a Csók István utcán keresztül jutunk el a célállomásig, a Béke térig, ahol a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező civil szerveződés, a Herényi Kulturális és Sportegyesület székhelye, a Herényiek Háza található. Az egyesület szimbolikus nagy rendezvényévé vált Herényi Virágút – 2003 óta – minden év tavaszának Szent György napját követő hétvégéjén kerül megrendezésre. A vásározókat a szebbnél-szebb virágok, növények mellett kézműves kirakodóvásárral, vásári ételekkel és italokkal, több helyszínen zajló kulturális-és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal, valamint minden évben újabb-és újabb újdonságokkal várják a szervezők.

Az előző évekhez hasonlóan polgárőrök is segítették a rendezvény biztonságos és nyugodt lefolyását.  Részt vevő egyesületek:

  • Claudius Polgárőr Egyesület
  • Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgárőrség
  • Kálvária Polgárőr Egyesület
  • Szombathelyi Polgárőr Egyesület

A polgárőrök zárási pontokon, parkoltatásnál láttak el szolgálatot, illetve folyamatos járőrszolgálatot láttak el a rendezvény területén, így biztosítva a szórakozni kikapcsolódni vágyók biztonságérzetét.