Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Mindenszentek és Halottak Napja

Mindenszentek és Halottak Napja

Az Országos Polgárőr Szövetség iránymutatása szerint Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából ismét polgárőrök jelentek meg a temetők, sírkertek környékén. Vas megyében több száz polgárőr ügyelt a megemlékezők, a gyászolók nyugalmára. Hol rendőrséggel közösen, hol önállóan láttak el szolgálatokat.

A főbb feladatok közé tartozott a temetők, sírkertek környezetében lévő parkolók és járművek megállására alkalmas közterületek járőr szolgálat ellátása, a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése (gépkocsi feltörés, nyitott járműből, járműről lopás, rongálások stb.) Felhívták a figyelmet - bűnmegelőzés céljából - az oda látogatóknak értéktárgyaik megőrzésére. A megemlékezésre érkezők közlekedését, parkolását biztosítva - a közlekedési balesetek megelőzése miatt -  jelzőőri feladatot láttak el. A temetők, sírkertek területén járőr szolgálatot láttak el különös figyelemmel a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére (rongálások, virágok, mécsesek, koszorúk lopása, a látogatók őrizetlenül hagyott értéktrágyainak eltulajdonítása stb.) A kialakuló lokális tűzesetekre, rosszullétekre is ügyeltek.  

Több egyesület meleg teával és szendvicsekkel tartotta frissen a kint lévő kollégákat. A szolgálatok általában több váltásban szerveződtek, hiszen akár 10-12 órát is kint kellett lenni a temetők, sírkertek környékén.