Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Dicséret a szülésnél segítő polgárőröknek

Dicséret a szülésnél segítő polgárőröknek

Elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt a két polgárőrt, akik a múlt héten segítséget nyújtottak egy, a gyermekét az utcán világra hozó nőnek Újpesten. A két 19 éves fiatalember számára megható és örök élmény marad, hogy részesei lehettek egy új élet kezdetének.

Mint arról hírt adtunk, múlt hét szerdán este járókelők hívták fel a Megyeri út mellett járőröző polgárőrök figyelmét egy nőre, akinél az utcán indult meg a szülés. A közeli telep biztonsági őre riasztotta a mentőket, a kiérkező polgárőrök pedig a szakszerű segítség megérkezéséig támogatták az anyát. Kabátokat terítettek le, a polgárőr autó hátsó ülésére fektették a nőt, és a maximumra állították a fűtést, nehogy kihűljön az újszülött és az anyuka az éjszakai hidegben, közben pedig folyamatosan beszéltek hozzá és nyugtatgatták. Pedig, bevallásuk szerint, ők maguk is izgatottak voltak, hiszen 19 évesen még soha nem kerültek hasonló helyzetbe és erre a szituációra a felkészítésük sem terjedt ki.
Kedden Kardos Pál, a Budapesti Szövetség elnökének előterjesztése alapján Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke személyesen adta át Balogh János Konrádnak és Mester Márknak az elnöki dicséretről szóló oklevelet és jutalmat.

- Elismerésem Önöknek a bátor helytállásért és azért, hogy egy olyan helyzetben nyújtottak segítséget, amelyre a polgárőrök felkészítése nem terjed ki. Ugyancsak elismerésem amiatt, hogy cselekedetükkel nagyban növelték a polgárőrség imidzsét, segítségük hozzájárul az állampolgárok bizalmának erősítéséhez és ahhoz, hogy elhiggyék, a polgárőrökre valóban minden helyzetben számíthatnak – hangsúlyozta Dr. Túrós András az OPSZ elnöke.

Márk, aki egyébként jelenleg rendőrnek készül és Konrád, aki most fog érettségizni, az átadáskor elismerték, hogy amikor a helyszínre érkeztek, kicsit megijedtek, de aztán csak a segíteni akarás lebegett a szemük előtt. Mint mondták, ma már meghatódottsággal tekintenek vissza a múlt héten történt eseményekre, hiszen az alapfeladatuktól, vagyis a bűn felderítésétől merőben eltérő dologban vehettek részt, egy új élet születésének lehettek szemtanúi.

szöveg: Bakonyi Ágnes
fotó: OPSZ