Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Veterán Piknik Sárváron

Veterán Piknik Sárváron

2023. június 3-án hatodik alkalommal rendezték meg  a veterán autók és motorok találkozóját Sárváron a Nádasdy-vár parkjában.

Több mint 300 veterán jármű regisztrált az eseményre. A résztvevők és a látogatók egyaránt átélhették az '50-es, ‘60-as, ‘70-es, '80-as évek hangulatát. Nagy érdeklődés mellett és igazán felszabadult, vidám hangulatban telt a várparkban megrendezett Veterán Piknik. Az esemény reggel 8-kor a járművek regisztrációjával kezdődött, majd 10 órakor a fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, és örömének adott hangot, hogy a veterán autók fesztiváljával kezdetét vette a sárvári fesztiválszezon.  Köszönetet mondott a szervezőknek, akik a veterán autósok körében is népszerűsítik immár évek óta Sárvárt. 11 órától élőben jelentkezett a helyszínről a Sárvár Rádió FM 96.5, és élő kívánságműsorral pörgették fel a hangulatot. A veterán pikniken tartottak szépségversenyt, délután felvonulást a város utcáin. Este humorista zárta a jókedvű és látványos programot, és a gyerekek kedvencei továbbra is a veterán pedálos kisautók voltak.  Egyik legjobban várt esemény volt idén is a délután három órakor kezdődő, több száz kiállított gépjármű felvonulása a város utcáin. 

Az eseményt a szervezők felkérésére idén is Sárvár Város Polgárőr Egyesülete biztosította, akik a rendezvény területén és külső helyszínein láttak el biztosítási feladatokat. A veterán autók felvonulásán - előzetesen a Sárvári Rendőrkapitányságon megtartott eligazítás után - a polgárőrök a rendőrséggel közösen láttak el biztosítási és jelzőőri feladatokat. Az egésznapos eseményen összesen 8 fő polgárőr és egy ifjú polgárőr vett részt.

Az eseménnyel párhuzamosan a Nádasdy-vár udvarán került megrendezésre a XIII.Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál. Itt a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a "Házhoz megyünk! Fókuszban a biztonság!" programjukat tartották meg. Hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, valamint "BikeSafe" kerékpár regisztrációt is végeztek, ahol több sárvári lakos is részt vett. Munkájukat sárvári polgárőrök is segítették.