Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

BIZTONSÁGBAN AZ ÜNNEPEKBEN VAS MEGYÉBEN IS!

BIZTONSÁGBAN AZ ÜNNEPEKBEN VAS MEGYÉBEN IS!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának tanácsai.

Az adventi időszakban megkezdődik a felkészülés a karácsonyra. Az egyre fokozódó ünnepi hangulatban, a karácsonyi bevásárlások idején figyelmetlenebbek, fáradtabbak lehetünk. A bűncselekmények megelőzése érdekében a bevásárlások során is fontos, hogy ne feledkezünk meg a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról.

Ahhoz, hogy ne zavarja meg jogsértés a karácsonyi készülődést, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!
  • Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmasabb helyen tartózkodik!
  • Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara tetejére, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan testközelben tartson!
  • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy kosárban!
  • Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Bankkártya használata esetén PIN kódját ne írja fel sehova, legyen körültekintő a készpénzfelvételkor, illetve a fizetésnél!
  • Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veheti észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.
  • Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni autójában, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
  • Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai bevásárlóközpontokban, piacokon, karácsonyi vásárok helyszínein bűnmegelőzési programok keretében működtetett információs pontokon, illetve a Mobil Bűnmegelőzési Centrumnál várják az érdeklődőket az adventi időszakban is, további hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal, valamint személyes konzultációs lehetőséggel.

forrás: www.police.hu