Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Olaszfai aratónap polgárőrökkel

Olaszfai aratónap polgárőrökkel

2021.07.03-án hatodik alkalommal került megszervezésre Olaszfán az Aratónap. Az aratás a kenyeret, a kenyér az életet adta a régi parasztembernek.
A kézi aratás már a múlté, de az olaszfaiak az aratónapon elődeik előtt kívánnak tisztelegni, a hagyományokat megőrízni.

A szombati napon több kulturális és kísérő program várta a helyieket, illetve az érdeklődőket. A Közösségi Háznál való gyülekezés után elindult az aratómenet, majd a megnyitó következett. A programok között szerepelt szántás bemutató, szabad aratás. Zenés, táncos előadásokat tartottak helyi és vendég előadók. Kísérő program keretében állatsimogatás, lovas kocsikázás, mezőgazdasági gépbemutató, valamint helyi termékek és borkóstoló szerepelt.

Az Olaszfai Polgárőr Egyesület 5 fő polgárőrrel vettünk részt az eseményen, ahol rendezvénybiztosítási- és jelzőőri tevékenységeket láttunk el - mondta Babócs Ferenc elnök. 

Babócs úr a civil életben borászkodással is foglalkozik.  A közelmúltban megrendezett Weinidylle Nemzetközi Borversenyen Othello borával bronz minősítést ért el, amelyhez gratulálunk!