Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Új tájékoztató kiadvány az idősek védelmében Sárváron

Új tájékoztató kiadvány az idősek védelmében Sárváron

A 30 éves Sárvár Város Polgárőr Egyesülete egy hiánypótló tájékoztató kiadvánnyal jelentkezett, amelynek elkészítésében a 24 éve polgárőr Horváth Ferenc és ifjú polgárőr leánya, Horváth Fruzsina Emese vállaltak vezető szerepet.

A kiadvány célja, hogy az idősödő korosztály és az őket segítők könnyebben tájékozódhassanak ügyes-bajos dolgaik intézésében, különös tekintettel a hivatalos ügyintézésre és a mindennapi biztonságra. Ez a kiadvány összefoglalja azokat az alapvető információkat és elérhetőségeket, amelyek nélkülözhetetlenek az idősek számára és emellett hasznos tanácsokat is tartalmaz. Külön figyelmet szentel annak, hogy hogyan viszonyuljanak az idegenekhez, mivel korosztályuk gyakran célpontja lehet a különféle csalásoknak, átveréseknek. Az információs füzet arra ösztönöz, hogy legyenek óvatosak és mindig körültekintőek.

A Sárvár Város Polgárőr Egyesülete évek óta elkötelezetten figyel az idősek biztonságára, szolgálatban és azon kívül egyaránt.

„Az egész életem a segítségnyújtásról szól, munkám is ehhez köt” - mondta el Horváth Ferenc, aki az ORFK Szombathelyi Hívásfogadó Központjában dolgozik, ahol naponta segít a hozzájuk fordulóknak. Felesége, Horváthné Kovács Ildikó 12 éve polgárőr, míg lányuk Horváth Fruzsina Emese 4 éve ifjú polgárőr.

Ez a kiadvány nemcsak az időseknek nyújt hasznos információkat, hanem mindenki számára, aki segítségre és tanácsra szorul a mindennapi ügyintézésben és biztonságban. Az Egyesület reméli, hogy ezzel a kezdeményezéssel még hatékonyabban tudja támogatni a közösség minden tagját, különösen azokat, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve a modern társadalom kihívásaival szemben.

A tervek szerint a kiadvány elérhető lesz a sárvári újság hasábjain is a város lakói számára.

Forrás:  Sárvár Város Polgárőr Egyesülete