Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Köszönet a baj idejében tanúsított önzetlen segítségnyújtásért

 Köszönet a baj idejében tanúsított önzetlen segítségnyújtásért

Ünnepélyes keretek között, szeptember 11-én a Vas Vármegyei Önkormányzat Dísztermében mondott köszönetet a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és katasztrófavédelmi elnökhelyettese azoknak a civil szervezetek képviselőinek, akik részt vettek az augusztus eleji heves esőzéseket követő káresemények felszámolásában.

Esősen kezdődött a nyár utolsó hónapja Vas vármegyében. Főként az Őrségben jelentett gondot a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadék, ami augusztus 3-án a késő esti órákban érte el a térséget. A tűzoltókat pénteken a reggeli óráktól kezdődően több mint hetven kárhelyszínre riasztották. A vízkárokból miatt az egységeknek még augusztus 7-én és az azt követő napon is akadt dolguk. A kárhelyszíneken több mint 400 hivatásos, önkormányzati, önkéntes tűzoltó és mentőcsoporttag és polgárőr fáradtságot nem mutatva dolgozott azon, hogy megvédje az emberek életét, anyagi javait és dolgozzon a károk mielőbbi felszámolásán. A károk felszámolásában résztvevő civil szervezetek képviselőinek egy ünnepség keretében köszönte meg az önzetlen munkáját Vámos Zoltán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese. 

A civil szervezetek képviselőihez a köszönet hangján elsőként Vámos Zoltán szólt. Hangsúlyozta, hogy a Vas vármegyei önkéntesek elkötelezettsége, akarata és önzetlensége kimagasló. Az árvízi helyzet egyik legfontosabb tanulságaként azt a cselekedetet nevezte meg, amivel az önkéntesek ismét bizonyították, hogy a Vas vármegyei családok méltán számíthatnak segítségükre és hozzájárulnak ahhoz, hogy a vármegyében élők nem csak a baj pillanatában, de a mindennapokban is biztonságban érezhetik magukat. 

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok beszédében kiemelte azokat a kárhelyszíneket, amelyek az augusztus eleji esőzéseket követő áradások kapcsán nagy erőket mozgattak meg és különleges mentési technikákat igényeltek. A civil szervezetek által végzett munkát követendő példaértékűnek nevezte meg. Mint elmondta: „Ha ma valaki jó és követendő példát keres, azt megtalálhatja a Vas vármegyei tűzoltó szervezetek, mentőcsoportok és a polgárőrség köz javáért végzett szolgálatában. Önök és az önök által képviselt szervezetek példát mutatnak felkészültségből, segítségnyújtásból, bátorságból és önzetlenségből, példát összegfogásból.” Köszönetében kitért arra, hogy Vas vármegye reagáló-képességének ereje az önkéntesek összefogásában rejlik, ez az augusztus eleji hétvégén is megmutatkozott, ugyanis mindenki ott segített ahol tudott, ahol szükség volt a munkájára. 

A civil szervezetek munkáját méltatta Kovács András, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke is, aki nem csak az augusztus eleji kárfelszámolásban tanúsított bajtársiasságért, hanem az önkéntes szerepvállalásért is köszönetet mondott. 

A beszédeket követően Vámos Zoltán és Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok emléklapok átnyújtásával formálisan is megköszönték az önkéntes tűzoltók, önkéntes mentőszervezetek és polgárőrök munkáját. 

Emléklapot vehettek át:
  • Alsóújlaki Polgárőr Egyesület
  • Claudius Polgárőr Egyesület
  • Csákánydoroszló Polgárőr Egyesület
  • Csörötneki Polgárőr Egyesület
  • Körmendi Polgárőr Egyesület 
  • Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
  • Rönöki Polgárőr Egyesület
  • Sárvár Város Polgárőr Egyesülete
  • Szentgotthárdi Polgárőr Egyesület 
  • Vasvár Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy(Vas VMKI)