Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Ünnepi megemlékezés Sárváron

Ünnepi megemlékezés Sárváron

Sárváron az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából két helyen is tartottak ünnepi megemlékezést. 

A Nádasdy vár udvarán ünnepi beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. A megemlékezésen ünnepi műsort adott a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport, amelynek művészeti vezetője Schimmer Roberta. 
A rendezvényen közreműködött Szélesi Attila karnagy vezetésével a Sárvári Koncertfúvószenekar.

Felavatásra került Batthyány Lajos díszmagyarral hosszított kétszeres életnagyságú bronz mellszobra, amely a Kossuth tér Szent László templom melletti területén, a Batthyány utca felőli oldalán található. A szobrot prof.dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Kondora István Sárvár város polgármester leplezte le. A felavatott szobornál a miniszter után Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke helyezett el koszorút.
Az ünnepi megemlékezés végén, a hagyomány szerint az ünnepség résztvevői, a város, a pártok, intézmények és társadalmi szervezetek a helyezték el az emlékezés babérjait a Petőfi szobránál.

Sárvár Város Polgárőr Egyesülete 7 fővel vett részt az ünnepi megemlékezésen, ahol a rendőrséggel közösen láttak el biztosítási feladatokat.

Fotók: Wieder Sándor, Pajor András, SVPE