Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Közösségi szolgálatos diákok a sárvári polgárőrökkel

Közösségi szolgálatos diákok a sárvári polgárőrökkel

Sárvár Város Polgárőr Egyesületénél 2020-ban 4 fő, míg 2021. júliusáig 11fő középiskolás diák jelentkezett a kötelező 50 óra közösségi szolgálatra. Még 2020. februárjában a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola 9.-es és 10.-es tanulóinak kettő, majd a Barabás György Műszaki Szakközép Iskola tanulói részére egy polgárőrelőadást tartottak meg, amelynek fő célja a polgárőrség rövid bemutatása, az ifjú polgárőrré válás lehetősége volt.

Elméleti és gyakorlati idő alatt a diákok megismerkednek a polgárőrség történeti kialakulásával. Betekintést kapnak a polgárőrök által ellátott feladatokról, szolgálatellátásról. Megismerkednek a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért programmal - különösen kihangsúlyozva a környezetünk védelmét. Turisztikai főszezonban a Sárvári Gyógyfürdő, Park Inn Hotel parkoló részein, tereken és parkokban figyelő szolgálatokat látnak el.Megismerkednek a polgárőrök által használt techinikai eszközökkel, rádióforgalmazási ismereteket szereznek.Részt vesznek az illegális szemétlerakók felkutásában, esetlegesen felszámolásában.

Fontosnak tartjuk, hogy az iskolások is megismerjék, tudják, kik is a polgárőrök, milyen tevékenységet végeznek.Az elkövetkezendő nagy betűs életben, civilként is milyen módon tudják majd segíteni lakóközösségünket, településüket - mondta Varga Miklós elnökhelyettes és Csempesz Gábor titkár, a polgárőr egyesület megbízott felelősei. 

Sárvár Város Polgárőr Egyesület továbbra is várja diákok jelentkezését a kötelező 50 órás közösségi szolgálatra.Valamint várják azoknak a fiatalokat a jelentkezését is, akik elvégezték középiskolai tanulmányaikat, kedvet és elszántságot éreznek polgárőrré válni.
Légy Te is Polgárőr! - a legjobb önzőség : segíteni!