Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Tisztújító közgyűlést tartottak a sárvári polgárőrök

Tisztújító közgyűlést tartottak a sárvári polgárőrök

2023.11.10-én tartotta Tisztújító Közgyűlését Sárvár Város Polgárőr Egyesülete. Az eseményen részt vett Kondora István Sárvár város polgármestere, dr. Gulyás Ferenc r. ezredes a Sárvári Rendőrkapitányság vezetője,  valamint Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Varga Miklós elnök köszöntötte és tájékoztatta a megjelenteket, hogy a tisztújító közgyűlés összehívására azért került sor, mivel az elnök és az elnökség megbízása december 7-én lejár. A jogszabályoknak és az alapszabálynak megfelelően ezért elnököt és elnökséget kell választania a megjelent tagságnak. A rendes éves közgyűlésre, a 2023-as évi beszámolók meghallgatására és elfogadására pedig 2024 tavaszán került sor. 

A határozatképesség megállapítása után, napirendi pont előtt dr. Gulyás Ferenc ezredes kívánt szólni a sárvári polgárőrökhöz. A hónap elején tért vissza Sárvárra, de úgy érezte meg kell tisztelnie az önkénteseket személyes jelenlétével, mert ma a polgárőrök nélkül nincs városi rendezvény, valamint amit a közbiztonságért tesznek, az vitathatatlan. A helyi egyesületről jó véleményeket hallott és részben már ismeri is a tevékenységeiket, ezért is gondolta azt, hogy személyesen köszöni meg a munkájukat. A városban kezdte pályafutását a rendőrségnél, és itt volt Kovács Ferenc a Sárvár Város Polgárőr Egyesülete előző elnöke az egyik első felettese, akitől rengeteget tanult ő indította el a pályán. 

„Az Én részemről maximális partnerséget fogtok tapasztalni, hiszen ez csak így működik!” - zárta köszöntőjét.
Első napirendi pontban Varga Miklós ismertette és felsorolta a 2023-as évben elvégzett feladatokat. Röviden visszatért a május hónapban megtartott éves közgyűlésre, amelyen a sárvári egyesület megalakulásának 30. évfordulójára, az 1993.június 7-i alakuló ülésre emlékeztek meg.

Köszöntötte a mai napig is polgárőr alapítótagokat, Horváth Gyula örökös elnököt, Kovács Ferenc urat az egyesület volt elnökét, Csempesz Gyula urat, az egyesület elnökhelyettesét, valamint Burka Károly urat. Köszönetet mondott Kondora István polgármesternek és Sárvári Képviselő-testületnek, Bedi Ákos elnöknek és a VMPSZ elnökségének az egyesületnek nyújtott kiemelt támogatásaiért. Megköszönte a nyílt és őszinte együttműködést.
Kondora István, Sárvár város polgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy fontos a polgárőrök munkája. A legtöbb városi rendezvényen találkozik velük valamint a város számíthat a polgárőrökre. Vas vármegyében Sárvár az egyik legtöbb rendezvénnyel rendelkező városok egyike, ahol sok a feladat és ezeket lehetetlen lenne az önkéntesek nélkül lebonyolítani. Az önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával a jövőben is számolhatnak.

Bedi Ákos A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke következett a köszöntések sorában. Dicsérte az egyesület munkáját, hiszen tagjai nem csak helyi, de járási, sőt megyei szintű feladatokat is ellátnak. Sajnálja, hogy a 30 éves ünnepségen nem lehetett itt, de nem felejtkezett meg róla. Ezért a megyei elnökség nevében dísztárgyat adományozott Sárvár Város Polgárőr Egyesülete részére.

Csempesz Gábor az egyesület titkára vezette fel a második napirendi pontot, miszerint az egyesület elnökének megszavazására került sor.
 Varga Miklóst a tagság egyhangú szavazással újabb öt évre megbízta az egyesület vezetésével.

Harmadik napirendi pont szerint az egyesület vezetőségének megszavazására került sor. 
Elnökhelyettesek:
  • Csempesz Gyula
  • Kovács Ferenc
  • Varga Károly

Titkár: 

  • Csempesz Gábor

Vezetőségi tagok:

  • Némethné Cseh Margit
  • Horváth Imréné
  • Mörcz József
  • Péntek Róbert
Negyedik napirendben hozzászólások következtek, majd Varga Miklós az egyesület immár újraválasztott vezetője zárta a közgyűlést. Záró szavaiban megköszönte a bizalmat és a rengeteg munkát, amit 2023-ban végeztek a tagok és ígérte, hogy a jövőben is igyekszik minőségi fejlődést hozni az egyesület életébe.