Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

BIZTONSÁGBAN AZ ÜNNEPEK ALATT IS

BIZTONSÁGBAN AZ ÜNNEPEK ALATT IS

  • A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Polgárőrséggel közösen tartotta meg a már hagyományosnak számító, adventi sajtótájékoztatóját 2019. december 2-án, Szombathelyen.

Az adventi időszakra és a közelgő ünnepekre történő zavartalan felkészülés érdekében a rendőrök és a polgárőrök egy helyi bevásárlóközpontban sajtónyilvános eseményen hívták fel a figyelmet a bűnmegelőzés fontosságára és a jogsértések megelőzésére.

Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője hasznos tanácsokat adott a gépjárműfeltörések és a lakásbetörések elkerülésének érdekében. Felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban az ünnepi hangulat sok esetben elveszi a figyelmet az alapvető vagyonbiztonsági szabályokról. Hangsúlyozta, hogy amennyiben jogsértés ér bárkit, bizalommal forduljanak segítségért a Rendőrség munkatársaihoz.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, fogadják meg az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat azért, hogy az adventi időszak várakozásokkal teli készülődését ne árnyékolhassa be semmiféle jogsértés!

Nagy tömegben fokozottan vigyázzon értéktárgyaira!
A táskáját ne tegye le, mindig tartsa magánál!
Ne tartson okmányokat, értékeket hátizsákja, táskája külső zsebeiben!
Mobiltelefonját, pénztárcáját, iratait mindig a táskája belső zsebében helyezze el!
Bankkártyája PIN-kódját ne tartsa a kártya mellett, továbbá tárolja külön lakáskulcsát és személyes iratait!
Ellenőrizze többször, hogy válltáskája becsatolt állapotban van-e!
Ha a bevásárlóközpontok helyszínét gépjárművel közelíti meg, tájékozódjon előre a parkolási lehetőségekről és igyekezzen biztonságos helyen parkolni!
Autóját mindig zárja be, az ablakokat húzza fel és kapcsolja be a riasztót! Tegye meg ezt akkor is, ha csak pár percre száll ki a járműből!
Gépkocsijában még rövid időre se hagyjon jól látható helyen értékeket!
A gépjármű okmányait, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, kulcsokat soha ne hagyjon a gépkocsiban!
Ha elmegy otthonról, ügyeljen arra, hogy lakása nyílászáróit zárja be!
A tömegben fordítson fokozott figyelmet gyermekeire és idős hozzátartozóira. Beszéljék meg, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha elveszítenék egymást! Adja meg telefonszámát gyermekének – kicsik esetén papírra írva, vagy a kézre feljegyezve – arra az esetre, ha a gyermek elkeveredne!

A Rendőrség, a Polgárőrség, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet együttes jelenlét biztosításával járul hozzá az ünnepi készülődés zavartalanságához.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnmegelőzés mellett a balesetmentes közlekedés szem előtt tartására is felhívja az állampolgárok figyelmét! Kérjük, hogy a karácsonyi vásárok helyszínére és a bevásárlóközpontokba gépjárművel, valamint gyalogosan és kerékpárral érkezők fokozott körültekintéssel közlekedjenek, a megnövekedett járműforgalomra tekintettel, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

police.hu