Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

“Vasban-civilben” bemutatkozott a Vas Megyei Polgárőr Szövetség

“Vasban-civilben” bemutatkozott a Vas Megyei Polgárőr Szövetség

A Megyeháza dísztermében tartották a hetedik alkalommal meghirdetett Vasban-civilben elnevezésű vas megyei civil és közművelődési fórumot, melyen a megyei szövetség is bemutatkozott. Kiss Viktória, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség irodavezetője kapta azt a feladatot, hogy mutassa be a  Vas Megyei Civil Információs Centrum által szervezett  találkozón a civil szervezetek képviselői előtt a megyei szövetség munkáját.


Kiss Viktória ismertette a jelenlévőkkel a Vas Megyei Polgárőr Szövetség megalakulásának körülményeit, fő feladatait. Majd elmondta, hogy hány egyesület és polgárőr tartozik a szövetséghez illetve a kötelezően vállalt feladatokon kívül milyen egyéb tevékenységet végeznek. Említést tett a fiatalok részvételéről a polgárőrségen belül, illetve hogy hány éves kortól lehet valaki Ifjú Polgárőr. Megemlítette a megyében működő kommunikációs csoportot is. Példaértékű, hogy Vas megyében az általuk létrehozott Nyugat-magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórum példájára az Országos Polgárőr Szövetség is megrendezte Budapesten is az első Országos Polgárőr Kommunikációs Fórumot. A feladatok felsorolásánál említést tett a  rendezvények biztosításáról, a drogprevenciós munkáról és nem utolsósorban a környezetünk védelmében tett erőfeszítésekről is.

A rendezvényen informatív előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Kovács István, a Vasi CIC feladatait ellátó Hegypásztor Kör elnöke ismertette a Vas Megyei Civil Információs Centrum jövőképét. A civil szervezetek számára fontos ismereteket adott át elődásában Nagy Krisztina, a Vas Megyei Civil Információs Centrum munkatársa a NEA elektori rendszeréről. A szentgotthárdi civilek összefogását mutatta be Kardosné Kovács Márta, a Szentgotthárdi Civil Fórum titkára. Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft. vas megyei igazgatója számolt be a Nemzeti Művelődési Intézet munkájáról, valamint arról, hogy az intézet hogyan kapcsolódik a megyei civil koncepcióhoz és ismertette az aktuális feladatokat. A kávészünetet követően bemutatásra került a Vas megyei civil programtervező adatbázis Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke által. Majd Horváth Zoltán, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója engedett bepillantást nyerni a szombathelyi kulturális életbe a közművelődés és a civil élet metszetébe. Őt követte Zágorhidi Czigány Ákos, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense, aki a civil jövőképet mutatta be a “Vas megyei vidék” szemszögéből. A rendezvény utolsó előadója Borsos László, az Erzsébet Ifjúsági Alap ifjúságszakmai koordinátora volt, aki tájékoztatta a résztvevőket az ifjúság szerepéről a civil és a közművelődési szférában.

Forrás: Kollárits Ferenc – Claudius PE