Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Körlevél a koronavírussal kapcsolatos védekezésekről

Körlevél a koronavírussal kapcsolatos védekezésekről

Országos Polgárőr Szövetség elnöke körlevélben fordult a polgárőr szervezetek vezetőihez, hogy a koronavírus miatt fokozott figyelemmel legyenek a tömegrendezvényeken. Íme a körlevél:

Valamennyi Megyei/Fővárosi Polgárőr Szövetség Elnökének
OPSZ Határvédelmi Tagozat Elnökének
OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat Elnökének

Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs 2020. január 31-én megtartott ülésén Akciótervről döntött. Ebben a tervben országos szervek részére kerültek feladatok meghatározásra. Az Akciótervben meghatározottak, valamint az azóta kiadott döntések, intézkedések a polgárőrséget közvetlenül nem érintik.
Azonban mivel megjelent a koronavírus Magyarországon is, és ez fokozott veszélyt jelenthet a szolgálatos polgárőrökre, továbbá a polgárőrség tömegrendezvényeire, ezért a megyei szövetségek elnökei, egyesületek vezetői a lehetőségekhez képest gondoskodjanak kézfertőtlenítőszer beszerzéséről, kézmosási lehetőségek megteremtéséről. Hívják fel a polgárőrök figyelmét erre.
Az elkövetkezendő időben szinte valamennyi megyei szövetséget érint a közgyűlések megtartása. Ezeket a közgyűléseket körültekintően szervezzék meg, teremtsék meg a higiéniás feltételeket, biztosítsanak kézmosáshoz, fertőtlenítéshez eszközöket. Lehetőleg olyan helyeken szervezzék a közgyűléseket, ahol megfelelő légtér áll rendelkezésre.
Továbbra is fontos az általános lakossági figyelemfelhívás követése ezen a téren, amelyre figyelemmel kell lenni valamennyi polgárőrnek a napi szolgálata során.
Felkészültünk arra, hogy szükséges esetben elsősorban a migrációval érintett határmenti területeken, (Békés, Baranya, Csongrád, Bács-Kiskun megyékben a Határvédelmi Tagozat) – ha szükségessé válik – kézfertőtlenítő biztosításával nyújtsunk védekezési lehetőséget a szolgálatot ellátó polgárőröknek.

Kérem elnök urakat – a pánik legcsekélyebb jele nélkül – tájékozódjanak, a „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek!” programban résztvevő időskorúak ellátására vonatkozóan. Amennyiben olyan helyzet állna elő, amikor az időskorú személyek részére nem lesz ajánlott lakásuk elhagyása, van-e valaki, aki gondoskodik számukra az élelmiszer beszerzéséről. Ha szükséges készüljünk fel erre a feladatra is.

Budapest, 2020. március 6.

Tisztelettel
Dr. Túrós András sk.