Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Sárvári járási körkép az elmúlt időszakban

Sárvári járási körkép az elmúlt időszakban

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Sárvári járásában tizenhárom polgárőr egyesület működik. Időközönként bemutatjuk az egyesületek által elvégzett feladatokat. 

Sárvár Város Polgárőr Egyesülete több napszakban tart járőrszolgálatok a város bel- és külterületein. Ellenőrzik a főutcát, tereket. Nagy figyelmet fordítanak a hegyközségi, cukorgyári és újmajori, valamint a sömjéni városrészekre. Az éjszakai szolgálatok alatt a polgárőrök gyalogos járőrszolgálat látnak el a Csónakázó tó környékén is, figyelmet fordítanak az új városi fejlesztések védelmére. Az ügyeleti telefonszámukra egy alkalommal kaptak riasztást a szeles, viharos időjárás miatt, ahol fakidőlés miatt volt szükség területi biztosításra. A polgárőrök a 112-es segélyhívó használatával kértek segítséget. A helyszínre kiérkező Sárvári Hivatásos Tűzoltók az akadályt megszüntették. A jó idő beálltával megkezdték a motoros és kerékpáros járőrszolgálatokat. A közösségi szolgálatra jelentkező középiskolás diákokkal továbbra is tartják a kapcsolatot. ( 2020-ban 4 fő, 2021-ben már 10 fő feletti létszám )   

Csénye Község Polgárőr Egyesület megalakulása óta az első kiemelt biztosítását hajtotta végre, amelyen részt vett Gyopáros Alpár kormánybiztos és Ágh Péter országgyűlési képviselőFiatal, aktív és lelkes polgárőr egyesület. Gyalogosan, saját motorral és gépjárművekkel látnak el járőrszolgálatokat a település utcáin, külterületein, Csénye Fűztűn, Tevelen, valamint az átkötő utakon, földutakon. Nagy figyelmet fordítanak az illegális szemétlerakók felkutatására, azonosítására.

A Rábapatyi Polgárőr Egyesület az elmúlt időszakban egy példaértékű akciót hirdetett meg, amelyhez országosan is több polgárőr egyesület, magánszemély csatlakozott.  Akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy pár perc is elég ahhoz, hogy kicsit szebbé, és tisztábbá tegyük a természetet. A településen kérésre gondoskodnak az egyedülálló, idős helyi lakosokról.Továbbra is segítik a rászorulókat bevásárlással, gyógyszer kiváltással. Idős, gyógyult betegek kórházból való hazaszállításában is segédkeznek. Temetések alkalmával biztosítási feladatokat látnak el.

A Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület a működési területén folyamatosan járőrszolgálatot lát el a település utcáin, Szajki tavak környékén, a nyaraló övezetben. Együttműködnek a rendőrségi körzeti megbízottakkal. Kiemelt eseményük az elmúlt időszakban nem volt.   

A Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület a településen kerékpárral teljesít szolgálatot. Naponta több alkalommal is ellenőrzik az utcákat, külterületeket, belsőhegyet, szőlőhegyet. Kiemelt figyelmet fordítanak az illegálisan lerakott szemetek felkutatására, azonosítására.       

 A Répcelaki Polgárőr Egyesület több napszakban lát el polgárőr tevékenységet a város utcáin, terein. Ellenőrzik az ipari park környékét, telepeket, temetőt, valamint a  két szomszéd községet, Csánigot és Nicket is.

A Megyehídi Polgárőr Egyesület polgárőrei az  általános feladatokon kívül fokozott figyelmet fordítanak a természetvédelemre, ellenőrzik a külterületeket.  

A Vámoscsaládi Polgárőr Egyesület állandó, általános feladatait látja el polgárőr gépjárművel. A község utcán is kívül ellenőrzik az átkötő utakat is Nick és Uraiújfalu között.

A nemrég újra megalakult Pósfa Község Polgárőr Egyesület is elkezdi polgárőr szolgálatait a község területén. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség támogatási  céllal négy darab új polgárőr láthatósági mellényt adott az egyesületnek.

Az ikervári, uraiújfalui valamint a gércei polgárőrök is általános járőrszolgálatokat látnak a saját településeken, azok külterületein. Temetések alkalmával biztosítási feladatokat látnak el.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Sárvári járásában a járási koordinátorok próbálják segíteni az egyesületek munkáját. Havi rendszerességgel tartják a kapcsolatot az egyesületek elnökeivel, telefonon, email-on, akár a közösségi média felületein is. A pandémiás időszakban a megyei szövetség által kiosztott, a védekezést segítő eszközöket eljuttatják az egyesületekhez. A szabályok betartásával személyesen is segítik az egyesületek munkáját.