Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Pünkösd hétfői rendezvények Rönökön

Pünkösd hétfői rendezvények Rönökön

Pünkösd hétfő Rönök község lakosságának kiemelt ünnepnapja, hiszen e napon tartja a búcsú napját is a település. A járványhelyzet lecsengése után idén ismét megtelt a Szent Imre templom és környezete látogatókkal, ünneplőkkel.

Az ünnepi szentmise 11 órakor vette kezdetét. Az elmúlt évek mérsékelt látogatottsága után, idén ismét nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. A gyalogos illetve az osztrák kerékpáros zarándokok nagy csapata, és a gépkocsikkal érkező hívek megtöltötték a templomot és a parkolókat. A felemelő ceremóniát követően a Rönökért Közhasznú Egyesületnek, valamint Rönök Község Önkormányzatának köszönhetően finom ebédben részesültek a vendégek, ami alkalmat nyújtott egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre.

Az ünnepi szentmiséről távozott vendégeket hamarosan már a következő rendezvényekre érkező résztvevők, érdeklődők váltották fel. Hiszen 14 órától kezdetét vette a templomban a Vas és Zala megyei német ajkú kulturális csoportok kórustalálkozója. Ez minden évben más-más helyszínen kerül megrendezésre. Ebben az évben ezt a gyönyörű templomot választották összejövetelük helyszínéül. A templom mellett pedig az ebédlősátrakban már pünkösdi piknikre várták a helyi egyesületek tagjait, segítőit, együttműködőit, és minden kedves érdeklődőt, templomlátogatót helyben sütött kemencés finomságokkal.

A vendégek fogadásáról, parkoltatásáról most is a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodtak. Hét fővel láttak el szolgálatot a nap folyamán a helyszínen, amelyet a Szentgotthárdi Rendőrőrs járőrei is több alkalommal útba ejtettek.

Az ünnepnapon mindenki elégedetten, élményekkel és lelkiekben feltöltődve távozott a Szent Imrei templomnál megrendezett programokról. Megköszönve minden szervezőnek a sok munkát, kedvességet, a színvonalas vendéglátást.