Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Évadzáró Családi Polgárőrnap Gencsapáti

Évadzáró Családi Polgárőrnap Gencsapáti

A hagyományoknak megfelelően 15. alkalommal került megrendezésre Gencsapátiban a családi polgárőr nap.

Gyermekek, feleségek, a közélet és a szomszéd egyesületek képviselői, polgárőr hölgyek és férfiak gyűltek össze egyik polgárőr családi ház udvarán.

Az időjárás is kegyes volt a rendezvény idején, hiszen a Délről jött meleg hullám kellemessé tette a szabadtéri rendezvényt.  A bográcsos halászlé, vaslemezen sült szalonna, lila hagymás, házi zsíros kenyér és a vendégek által hozott finom sütemények csábításának nehéz volt ellen állni.

A nyári időszakot záró, Őszi, Téli polgárőr teendők megbeszélése mellett, a résztvevők az önkormányzatainkkal, a rendőrséggel, a lakossággal való folyamatos kapcsolattartás fontosságát emelték ki. Bodorkós Ferenc polgármester, az önkormányzati testület által küldött levélben fejezte ki köszönetét a közbiztonság érdekében végzett munkáért.

Az időszakban történ polgárőr események mellett Csabai János elnök, a csapat építés értékelésében a három fő fiatal polgárőr szerepvállalását, és kettő fő,  (Németh Gyula, és Károly Attila) szervezetbe való belépését , a polgárőr hölgyek ( 9 fő) szerepvállalását és az egyre aktívabb szolgálatvállalást emelte ki.

Az időszakban teljesített 730 szolgálati óra nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy településeinken nem történ „jelentős” bűn elkövetés, hogy a lakossági visszajelzések alapján a közbiztonság nagyon fontos eleme a faluközösség életének.

A csendes beszélgetés közben a hold betekintett az udvaron felállított sátorba, az esti pára jelezte az Ősz jelenlétét, és a résztvevők a kabátot már begombolva köszöntek el a házigazdáktól.