Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Közgyűlés Ispánkon

Közgyűlés Ispánkon

A meghívó október 15-én 18 órára invitálta  az egyesület tagjait és meghívott vendégeit az Ispánki Polgárőr Egyesület évzáró közgyűlésére a helyi közösségi színtérbe. Így ez az egyesület is eleget tett annak a jogszabályi előírásnak, amely kimondta, hogy e nappal bezárólag minden civil egyesületnek le kell zárni a 2020-as évet.

A közgyűlés a szokásos napirend szerint zajlott. A 14 főből megjelent 9 fő aktív tag, ami azt jelentette, hogy a közgyűlés határozatképes volt. Legelőször ezt a tényt rögzítette Kósa László, az egyesület elnöke, majd miután a napirendi pontok és a jegyzőkönyvvezető is elfogadásra kerültek, megtartotta beszámolóját. Ennek során ismertette, hogy az ispánki polgárőrök 850 óra szolgálatot teljesítettek az előző évben, amiből 30 óra a Lenti rendőrkapitányság, 8 óra pedig az Őriszentpéteri rendőrőrs tagjaival volt közös járőrözés. A pénzügyi beszámolóból az is kiderült, hogy az egyesület helyzete e téren is stabil képet mutat, hiszen a bankszámla az elmúlt év utolsó napján is 390 ezer forint pozitív egyenleget mutatott.

A jövőt illető tervekről szólva az elnök hangsúlyozta az önkormányzattal és a rendőrséggel való szoros együttműködés folytatását. Továbbá, örömmel jelentette be, hogy az egyesület pályázaton 2 db robogót nyert a VMPSZ-től, amelyek átvétele szállítási problémák miatt átnyúlhat ugyan a jövő év elejére, azonban mindenképpen jelentős technikai gyarapodást fog jelenteni az egyesület életében.

A közgyűlés utolsó részében a hozzászólók között volt Klujber Gábor r. ftőrm. körzeti megbízott, valamint a környező polgárőr egyesületek elnökei, akik megköszönték az együttműködést és még sok hasonlóan sikeres évet kívántak az ispánki egyesület tagjainak.

Az este hivatalos részét követően az egyesület kiadós és finom vacsorával vendégelte meg tagjait és a közgyűlésre meghívottakat.