Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Sokrétű szolgálatok Szombathelyen

Sokrétű szolgálatok Szombathelyen

A Claudius Polgárőr Egyesület tagjai folyamatosan szervezik szolgálataikat Szombathelyen.  Gépjárművel és gyalogosan is járják a város utcáit.

A vasi megyeszékhelyen gyakran találkozhatunk polgárőrökkel, akik éjjel és nappal is jelen vannak a városban. Szolgálatokat hétköznap és hétvégén egyaránt szerveznek. Van, hogy két járőr pár van kint, de nem ritkán akár 10-16 önkéntes teljesít közterületi szolgálatot egyszerre. A pandémiás időszakban kiemelkedő tevékenységnek tekintik más civil szervezetek segítését, a kijárási tilalomra való figyelmeztetést illetve továbbra is kiemelten fontosnak tartják a bűnmegelőző járőrözést. 

A szolgálatok jelentős része eseménymentes. Egy-egy járókelőt figyelmeztetnek, főként külföldi állampolgárokat, akik 20 óra után vannak az utcákon, de akadt olyan eset is, amikor katalizátor tolvaljt értek tetten és tartóztattak fel a rendőrség kiérkezéséig. Az idegenrendészet is többször kérte a segítségüket. Ezekre a helyekre főként a fiatal kollégák mennek, akik valamilyen idegen nyelven beszélnek. A városvezetés kérésére olyan karantén alatt lévőket segítenek, akik nem tudják kedvencüket sétáltatni, ezért az önkéntesek viszik el őket egy- egy útra. Ételosztásoknál is jelen vannak. A járványhelyzet miatti intézkedések betartását is segítik. Pl. ne legyen csoportosulás, kellő távolság betartatása illetve maszk helyes viselete.

Tevékenységüket már többen elismerték, de talán említésre méltó a Magic Pizza felajánlása, mely a mai napig jelentős kedvezménnyel várja a Claudius PE tagjait. Sokrétű munkájuk során egy összeforrt csapatot alkotnak, akik érdemben hozzá kívánnak járulni városuk biztonságához és a lakosok segítéséhez.