Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Emlékmű szentelés Rönökön

Emlékmű szentelés Rönökön

A rönökiek számára november eleje különös jelentőséggel bír, hiszen templomuknak, a Szent Imre templomnak ekkor tartják névadó ünnepét. Az idei évben ez az ünnep felemelőbb volt, hiszen a szentmisét követően, egy monumentális emlékmű szentelésére került sor a templom mellett. 

Az eseményre protokoll vendégek is meghívást kaptak. Ünnepi beszédet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.  A Vas Megyei Közgyűlés képviseletében jelen volt Majthényi László elnök úr és Kevy Albert úr. A Szentgotthárdi Rendőrőrsöt Varga Ferenc r. alezredes, az őrs parancsnoka képviselte. Természetesen a település polgármestere, Pékó Tamás úr és több képviselő testületi tag is megtisztelte a rendezvényt. 

A szervezők a Rönöki Polgárőr Egyesületet kérték fel az ünnepség biztosítására, akik 5 fővel érkeztek a helyszínre. A vendégek fogadása, parkolás segítése volt a fő feladat, valamint a szentmise alatt az autók sértetlenségének biztosítása. Ügyeltek a hívek biztonságára is, hiszen az emelkedett hangulatban sokan nem vették figyelembe, hogy körülöttük gépkocsik közlekednek, ami veszélyforrás volt számukra. 

Az ünnep magasztos volt és problémamentesen bonyolódott le a szervezők, a polgárőrök és a megjelentek megelégedésére.

Forrás – fotók: Rönöki Polgárőr Egyesület – Kevy Albert