Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Közgyűlés Bajánsenyén

Közgyűlés Bajánsenyén

Február 25-én - pénteken este -  az őrségi polgárőr egyesületek sorában a bajánsenyei nyitotta a sort évértékelő közgyűlésével. A helyi közösségi színtérben gyűltek össze a 19 fő tagot számláló egyesület tagjai, illetve meghívott  vendégeik. Az utóbbiak között volt Györke Gyula Bajánsenye polgármestere, Németh Tamás járási koordinátor és Kósa László  a VMPSZ elnökségének tagjai, Gróf János r. alezredes és Szabó Gábor főtörzsőrmester, a Lenti Rendőrkapitányság csesztregi körzeti megbízottja, Soós Kálmán veleméri, Zsiga Jenő szattai és Vörös Kálmán magyarszombatfai polgárőr elnökök.

Boncz László levezető elnök köszöntése után ismertette a napirendet, majd a szükséges formalitások után Sebők Ferenc elnök a 2021. évről szóló beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők. Ebben az elnök elmondta, hogy az egyesület a járványügyi helyzet ellenére is minden tekintetben sikeres évet tudhat maga mögött. Összesen 1261 szolgálati órát teljesítettek, amiből 62-t rendőrrel közös szolgálatban, 241-t pedig a szomszédos Zala megye területén. A szolgálati autóval összesen 5110 kilométert tettek meg. Részt vettek a települést sújtó villámárvíz utáni védelmi intézkedések végrehajtásában, illetve számos helyi és a szomszédos településeken zajló rendezvények biztosításában. 4 fővel részt vettek a tavalyi mórahalmi Országos Polgárőr Napon, ahol az egyesület elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át.

Ezt követően a közgyűlés meghallgatta majd elfogadta a tavalyi pénzügyi helyzettel és leltárral kapcsolatos beszámolókat, illetve az idei évre tervezett költségvetés tervét. Elnök úr többek között elmondta, hogy az egyesület pénzügyi helyzete stabil. Az idei évet 366 ezer forinttal a bankszámlán és 20 ezer forinttal a házipénztárban nyitották. 

A hozzászólásokat Németh Tamás járási koordinátor és Kósa László megyei elnökségi tag nyitotta, megköszönve az egyesület munkáját és további sikeres működést kívánva.  Őket Györke Gyula polgármester követte, aki köszönetét fejezte ki az egyesület munkájáért és elmondta, hogy a helyi civil egyesületek sorában a polgárőrségről igazán elmondható, hogy példásan működik.

Ezután Vörös Kálmán magyarszombatfai elnök köszöntötte a bajánsenyei polgárőröket és köszönetét fejezte ki a két egyesület közötti eddigi kiváló együttműködésért, ami - mint elmondta - most egy újabb szállal bővül és köti majd össze a Bajánsenyei és a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesületeket. Ez alkalommal jelentette be ugyanis azt, hogy a két egyesület együttes jelentkezését követően, előző héten jött az értesítés, hogy felvételt nyertek az OPSZ Lovas Tagozatába. Mivel mindkét egyesületnél jelenleg egy-egy lovas van, hamarosan közös lovas járőrszolgálatot, azaz portyaszolgálatot is kezdenek az egyesületek, elsősorban a két település külterületein. Néhány nappal korábban Sáfrányos Péter és Vörös Kálmán már kitöltötték a 100 kérdésből álló portya tesztlapot és jelenleg az eredményt várják, hogy aztán a közös szolgálatokat megkezdjék. A magyarszombatfai elnök elmondta még, hogy a tagozathoz való csatlakozással nem titkolt céljuk többek között a lovas életvitelen keresztül minél több fiatal "bevonzása" a polgárőr mozgalomba.

Ezt követően Soós Kálmán és Zsiga Jenő elnökök, majd Gróf János r. alezredes is köszöntötték a bajánsenyei közgyűlést és tolmácsolták jókívánságaikat. 

Végezetül, a közgyűlés formális részének lezárása után, ahogy az már szokássá vált errefelé, finom vacsora és vidám baráti beszélgetés zárta az estét.