Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

II.VÁRRUN és II.Sárvári Éjszakai Félmaraton

II.VÁRRUN és II.Sárvári Éjszakai Félmaraton

2023. június 10-én került megrendezésre a II.VÁRRUN Közösségi Futás Sárváron a Nádasdy-vár parkjában.
A másodszor megrendezett futóverseny célja a Nádasdy Közösségi Kert tovább fejlesztése, valamint a futás, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése. A verseny szervezője idén is a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület és Physio Sportegyesület volt. Három versenytávon, Apród (1 kör = 1350 m) , Bocskoros (4 kör = 5,4 km), Vitézi (8 kör = 10,8 km ) mérhették össze gyorsaságukat a versenyzők.
Idén is Sárvár Város Polgárőr Egyesülete segíthette a szervezők munkáját, kiegészülve  a rábapatyi polgárőrökkel. 

2023.06.24-én tartották meg a II. Sárvári Éjszakai Félmaraton futóversenyt. Az esemény rendezője a Sárvári Kinizsi Sportegyesület és a Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület volt.
A verseny célja az egészséges életmód megszerettetése, a közös sportolás, az éjszakai futás népszerűsítése, a versenyzési lehetőség biztosítása amatőröknek és profiknak egyaránt.
A verseny központjának a Sárvár Aréna adott otthont, onnan rajtolhattak el a négy versenytávon ( 2,5,10,21km ) induló versenyzők.   2 km útvonal: Az Arénánál történő rajt után, az útvonal az Esze Tamás utcán, a Csónakázó-tó irányába a Vadkert körúton, a gyalogos, és a kerékpárúton haladt.  Majd a kirándulóerdőnél történt a versenyzők visszafordítása, és térhettek vissza a verseny központjába.
5-10-21km útvonal: 1 kör, azaz 5 km táv. Az Arénánál történő rajt után, az útvonal az Esze Tamás utcán, a Csónakázó-tó irányába a Vadkert körúton, a gyalogos, és a kerékpár úton haladt. A Spirit Hotel előtti gyalogátkelőhelyen történt meg a visszafordító.Majd  átérve a versenyzők visszaindultak a Sárvár Aréna irányába, ahol a Csónakázó-tó körül lévő rekortán futópályán egy kört teljesítve visszatértek a verseny központjába.

A verseny biztosítására idén is Sárvár Város Polgárőr Egyesülete kapott felkérést. Több, forgalmilag veszélyesebb és tájékozódást segítő ponton segítették a versenyzőket, a szervezők munkáját.
Felkérésre a Rábapatyi Polgárőr Egyesület is segítette a közös munkát.