Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Régi-új elnök Bajánsenyén

Régi-új elnök Bajánsenyén

Szeptember 3-án délután 6 órakor a Bajánsenyei Polgárőr Egyesület 19 aktív tagja, az egyesület támogatói és meghívott vendégei gyülekeztek a helyi közösségi színtérben, hogy szerét ejtsék az egyesület 2020-as évet lezáró közgyűlésének.

A levezető elnök, Boncz László köszöntötte a megjelenteket, megállapította a közgyűlés határozatképességét, majd ismertette a napirendi pontokat. Az első ezek között az elnöki beszámoló volt, amit Sebők Ferenc elnök terjesztett a közgyűlés elé. Többek között elmondta, hogy az egyesület összesen 1237 szolgálati órát teljesített 2020-ban, ebből 134 órát közös rendőr-polgárőr szolgálatban, illetve 226 órát a szomszédos Zala megyében. Mindeközben a szolgálati személygépkocsi 5347 kilométert futott az év során.
Az egyesület pénzügyi beszámolója során az elnök kiegyensúlyozott gazdálkodásról beszélt, az év során befolyó 660 ezer forint támogatás fedezte az egyesület kiadásait és az év végén 257 ezer forinttal rendelkeztek a bankszámlán, illetve 26 ezer forint volt a házipénztárban.

A harmadik napirendi pont keretében a Felügyelő bizottság elnöke, Albert László megállapította, hogy semmilyen panasz nem merült fel az év során az egyesület működésével kapcsolatban, az a törvényi előírásoknak megfelelően végezte tevékenységét.

A negyedik, egyben az utolsó napirendi pont az egyesület elnökének újraválasztása volt, hiszen az ő ötéves megbízatása lejárt.
A Jelölő Bizottság elnöke, Albert László ismertette, hogy a tisztségre Sebők Ferencet javasolja. A levezető elnök kérdésére az elnök személyére a tagság részéről több javaslat nem érkezett, így szavazás következett. Ennek eredményeképpen a tagok egyhangú igen szavazattal, egy tartózkodás mellett újraválasztották az eddigi elnököt. Sebők Ferenc megköszönte a bizalmat és biztosította a jelenlévőket az egyesület munkájának folytonosságáról a jövőben is.

A hozzászólások során többek között szót kértek a környező települések egyesületeinek elnökei, Kósa László VMPSZ elnökségi tag, Györke Gyula bajánsenyei és Jankovics László ramocsai polgármesterek, illetve az őriszentpéteri és lenti rendőrség képviselői. Ők mindannyian gratuláltak az elnök újraválasztásához, illetve elismeréssel szóltak az egyesület munkájáról és a kiváló kapcsolatokról.
 A bajánsenyei polgárőrök a közgyűlés bezárása után vacsorával és éjszakába nyúló beszélgetéssel folytatták az estét, amelynek során gyakran koccantak össze a poharak, amiket a régi-új elnök és egymás egészségére ürítettek.