Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Ünnepeltek a rönökiek

Ünnepeltek a rönökiek

2019. szeptember 22-én került megrendezésre a Rönökről Elszármazottak Találkozója. Az egész napos rendezvényen a rönöki polgárőrök is kitettek magukért.

A találkozó szentmisével kezdődött a rönöki Szent Imre templomban.  A polgárőrök itt fogadták az érkező vendégeket, segítettek a parkolásban és a szentmise ideje alatt az autók biztonságára ügyeltek. Nagyon sok vendég érkezett nemcsak az elszármazottak közül, hanem a szomszéd településekről is.

A mise után dr. Takács Gyula atya megáldotta a templomdomb lábánál elhelyezkedő kápolnát, amely az I. és II. világháború rönöki áldozatainak állít emléket.

Innen az résztvevők a Gazdag Erzsi Közösségi Házba vonultak, ahol a polgárőrök parkolásban,  vendéglátásban segédkeztek.  Itt az érkezőket svédasztalos állófogadás várta, majd a közönségnek bemutatkoztak a faluban tevékenykedő egyesületek, köztük a Rönöki Polgárőr Egyesület is. Németh Tibor elnök elmondta, hogy a 20 éve fennálló egyesület mennyire sokat fejlődött a sok-sok év alatt. Ismertette tevékenységük sokrétűségét, de beszélt a tagságról, eszközeikről, együttműködőkkel való kapcsolatukról is.

A bemutatkozások után lehetőség nyílt a faluban működő közösségi és egyesületi intézmények megtekintésére.

Az egész napos rendezvény a futballpályán folytatódott sport és kulturális programokkal. A polgárőrök itt is segédkeztek a parkolásban, a közlekedés biztonságában és jelenlétükkel biztosították a rendezvény zavartalanságát. Az egyesület hölgytagjai a programok lebonyolításában is segédkeztek a szervezőknek.  A falu lakosságát és a vendégeket finom étellel várták a Rönöki Közhasznú Egyesület tagjai.

Az egész nap kellemesen, derűsen zajlott. A hazatérőket a falubeliek szeretetteljes összefogása várta. És ennek a szívmelengető eseménynek a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai is részesei lehettek. Pékó Tamás polgármester úr dicsérő szavai pedig megérdemelten illeti meg őket és mindenkit, aki a szervezésben és a lebonyolításban részt vett.