Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

EREDMÉNYES ÉS JÓ HANGULATÚ MEGYEI POLGÁRŐR NAP SZOMBATHELYEN

EREDMÉNYES ÉS JÓ HANGULATÚ MEGYEI POLGÁRŐR NAP SZOMBATHELYEN

2019. szeptember 14-én rendezte meg  a Vas Megyei Polgárőr Szövetség és a Claudius Polgárőr Egyesület a Vas Megyei Polgárőr Napot a Történelmi Témaparkban Szombathelyen. Az eseményen a résztvevő polgárőrök mellett a városvezetők, társszervek képviselői is szép számban megjelentek.

Az idén tizenöt esztendős Claudius Polgárőr Egyesület méltó helyszínen ünnepelhetett. Kiss Viktória elnök kisasszony és csapata ki tettek magukért. Színes programokkal, és egész napos bemutató sátrakkal várták az érdeklődőket.  Délelőtt az Aja-Gur Egyesület érdekes életmód bemutatót tartott, majd ezt követően a toronyi Aranypatak Asszonykórus vidám műsora dobta fel a hangulatot.

A kitelepült sátrak tagjai  – Magyar Honvédség szombathelyi irodája, szombathelyi Áldozatsegítő Központ, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Claudius Polgárőr Egyesület airsoft lövészeti bázisa és a VMPSZ Kommunikációs Csoportja – hasznos információkkal, tesztekkel, technikai bemutatókkal, kvíz- és egyéb játékokkal árasztották el az érdeklődő felnőtteket és gyerekeket. A sátrak körül folyamatos volt a nyüzsgés.

Az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete technikai bemutatóval, míg a Kutyás  Univerzum Kutyaiskola látványos programmal lépett fel.

A délelőtti órákban került megrendezésre a Megyei Polgárőr Csapatverseny,  a Járőr Ifjúsági Csapatverseny, illetve a főzőverseny is.  A versenyeket – a résztvevők korától függetlenül – nagy küzdeni akarás és fegyelmezettség jellemezte. A főzésre benevezett csapatok pedig  megmutatták kreativitásukat az étkek elkészítése során.

Délután került sor az ünnepélyes megnyitóra. A meghívott vendégek üdvözlése és a csapatzászló behozatala után dr. Hende Csaba úr, az Országgyűlés Törvényalkotásáért felelős alelnöke, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében kiemelte, hogy a polgárőrök a rendvédelmi szervekkel összefogva elérték, hogy a bűncselekmények száma harmadára esett vissza 2010 óta.

Alelnök úr után dr. Puskás Tivadar úr, Szombathely Megye Jogú Város polgármestere,  beszédében kihangsúlyozta, dolgozni csak biztonságban lehet, és ezért a polgárőrök mindent megtesznek. Munkájuk becsületre méltó.

Kiss Viktória, a  15 éves Claudius Polgárőr Egyesület elnöke kiemelte, hogy “csapata” jóban-rosszban segíti egymást, köszönetet mondott azoknak, akik támogatták és támogatják az egyesületet.

Ezután Bedi Ákos,  a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke  elmondta, hogy a szövetség az elmúlt három évtizedben rendkívül sokat fejlődött mint szakmai, mint technikai eszközök terén. Vas megyében 74 egyesületben több mint kétezer tag dolgozik önzetlenül és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül azért, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat.

A beszédek után polgárőr gépkocsik átadására került sor.

A hatékony közterületi szolgálatellátás céljából, az ORFK részéről 150 darab, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság részéről pedig 10 darab gépjármű került, illetve kerül országosan átadásra polgárőr egyesületek részére. Vas megye 5 darab gépjárművel lett gazdagabb, melyből 2 darab már 2019.08.30- án Budapesten átvételre került, ahol a gépjárműveket  ünnepélyes keretek között dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója adta át az érintett polgárőr egyesületek képviselőinek.

A Megyei Polgárőr Nap keretén belül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól 3 darab gépjárművet vehetett át:  Hosszúpereszteg Polgárőr Egyesület, Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség.

Ezután elismerések átadására került sor.

A polgárőr mozgalom népszerűsítésében, és a polgárőr-szervezeti munka segítéséért, végzéséért emlékplakettet vehetett át:

Nyári József , a Csörötneki Polgárőr Egyesület tagja,

Boór Sándor, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal védelmi referense,

Kiss Viktória, a Claudius Polgárőr Egyesület elnöke.

A polgárőrmozgalom kiemelkedő önzetlen támogatásáért, a polgárőrmunka megbecsüléséért az Országos Polgárőr Szövetség

a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát adományozta Szücs-Bakonyi Jánosnak, Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagjának,

a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát adományozta Cser Kálmánnak, a Csörötneki Polgárőr Egyesület tagjának és Sebők Ferencnek, a Bajánsenyei Polgárőr Egyesület elnökének,

a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát adományozta Hegedüs Árpádnak, a Claudius Polgárőr Egyesület tagjának, Vezendi Gergelynek, a Répcelaki Polgárőr Egyesület tagjának, Kálmán Róbertnak, a Szombathelyi Polgárőrség elnökének.

A polgárőrmozgalom kiemelkedő önzetlen támogatásáért, a polgárőrmunka megbecsüléséért az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elnöki elismerésben részesítette Kollárits Ferencet, a Claudius Polgárőr Egyesület tagját.

Ezt követően tárgyjutalmak átadására került sor.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tárgyjutalmát Pócza József, a Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke,

a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatóját a tárgyjutalmát Németh Szilárd, a Claudius Polgárőr Egyesület tagja,

A Vas Megyei Vadászkamara  tárgyjutalmát Horváth László, a Körmendi Polgárőr Egyesület tagja,

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas Megyei Szervezete tárgyjutalmát Molnárné Prépost Anita Asszony, a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja kapta.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a megyei polgárőrnap alkalmából a polgárőrmunka kiemelkedő szintű támogatásának elismeréseképpen ajándéktárgyat adományozott az alábbiaknak:

  1. Stefanich Mátyás, Kőszegi vállalkozó
  2. Gulyás Ferenc r. ezredes, SZRK Kapitány
  3. Krenner József r.hadnagy
  4. Ávár Imre c. r. őrnagy
  5. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlés
  6. Aranypatak Asszonykórus Egyesület
  7. AJA-GUR Egyesület
  8. Kutyás Univerzum Kutyakiképző Iskola
  9. „Leo” Karate-do SE
  10. Csejtey Balázs c.tű.zászlós

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a megyei polgárőrnap alkalmából a sajtómunka kiemelkedő szintű támogatásának elismeréseképpen ajándéktárgyat adományozott Horváth Tibornénak, a VMPSZ Kommunikációs Csoportja tagjának.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség ajándéktárgyát vehette át :

 


Polgárőr Egyesület

1.Németh MargitKráter ÖTPE
2.Gönye AttilaCelldömölk Vasúti PE
3.Őri MáriaJánosházi Önvédelmi PE
4.Németh CsabaEgyházasrádóci PE
5.Pivonka KatalinIspánki PE
6.Domján JenőViszáki PE
7.Németh ZoltánFelsőmaráci PE
8.Nagy ÁdámDöbörhegyi PE
9.Móricz LászlóDöbörhegyi PE
10.Szilágyi ImreIvánci PE
11.Madarasi GáborCsepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület
12.Erdődi ZoltánCsepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület
13.Jagodits GertrúdKőszegi PE
14.Kurucz ÁdámKőszegi PE
15.Bolla ZoltánGércei PE
16.Dani AndreaRábapatyi PE
17.Kiss AndrásVasegerszegi PE
18.Góczán GyőzőVásárosmiskei ÖTPE
19.Süle RichárdMegyehídi Pe
20.Gáspár PatrikMegyehídi PE
21.Győrfi AttilaSárvári PE
22.Ódor AttilaVasvári ÖTPE
23.Kovács LászlóVasvári ÖTPE
24.Antal JánosPüspökmolnári PE
25.Németh ZoltánTáplánszentkereszti PE
26.Pungor ZoltánPüspökmolnári PE
27.Siklér ZoltánTáplánszentkereszti PE
28.Dabronaki DalmaClaudius PE
29.Gróf RóbertClaudius PE
30.Tavasz AnettClaudius PE

 

A megyei polgárőrnap alkalmából a polgárőrmunka kiemelkedő szintű végzésének elismeréseképpen tárgyjutalmat kapott  a Pankotay József, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség elnöke, Bertha József, a Claudius Polgárőr Egyesület tagja.

A Claudius Polgárőr Egyesület idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az egyesület tagsága köszönete jeleként emléklapot és ajándékcsomagot adományozott a ma is aktív polgárőr munkát végző alapító tagok részére: Kiss Péternek, az Egyesület alapító elnökének, Röschenthaler Csabának és Nagy Andrásnak.

A Megyei Polgárőr Járőr Csapatverseny első három helyezettje:

  1. Magyarszombatfa PE
  2. Répcelak PE
  3. Egyházasrádóc PE

A Megyei Polgárőr Ifjúsági Járőr Csapatverseny  helyezettjei:

  1. Magyarszombatfa (ifi)
  2. Magyarszombatfa (gyerek)

A Polgárőr Főzőverseny első három helyezettje:

  1. Claudius PE
  2. Kőszeg PE
  3. Egyházasrádóc PE

Elmondhatjuk, hogy ez a nap ebben a gyönyörű környezetben  mindenki számára emlékezetes marad.