Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Nádasdy Fesztivál Sárváron

Nádasdy Fesztivál Sárváron

A Nádasdy Történelmi Fesztivál 2009-ben indult útjára először a sárvári Nádasdy-vár falai alatt. A rendezvény megélt tucatnyi ostromot, számtalan portyát, vihart, perzselte rekkenő hőség, és áztatta megannyi zivatar. A Nádasdy Történelmi Fesztivál szélesre tárta kapuját 2022. július 15-17. között a Nádasdy vár falai közt. 

A rendezvény egyik ikonikus eleme a vár védők és ostromlók felvonulása. Az idei évben ez az első napon pénteken került megrendezésre. A felvonulók új útvonalon hirdették, hogy itt kérem fesztivál van!

A felvonulás útvonalát és a nézők biztonságát a város rendőrei mellett  Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagjai biztosították. Plusz érdekesség, hogy a polgárőrök fiatal csapattal érkeztek. Két ifjú polgárőr, valamint egy frissen csatlakozott polgárőr hölgy is a csapat tagja volt. A feladatellátásban összesen hat polgárőr vett részt. 

Varga Miklós az egyesület elnöke büszkén mesélte, hogy bár lassan, de elindult egy folyamat.  Az egyesület munkájába szépen beilleszkednek a fiatalok.

A fesztivállal egy időben került megrendezésre a Vadkert Majorban a Nemzetközi Kutyakiállítás Sárvár CACIB Show is,  ahol szintén polgárőrök segítették a szervezők, rendezők munkáját.

 

Címlap fotó: Pajor András