Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Ifjúsági verseny és II. Rendvédelmi Nap Szombathelyen

Ifjúsági verseny és II. Rendvédelmi Nap Szombathelyen

A körmendi és a sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség területi ifjúsági versenyét követően Szombathelyen is megrendezésre került a felmenő rendszerű megmérettetés április 16-án.

Rendvédelmi Nappal összekötve tartott ifjúsági versenyt a szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 16-án. Tizenöt csapat –  általános és középiskolások egyaránt -szállt versenybe, hogy legjobb tudásuk szerint teljesítsék a tizennégy feladatból álló állomássort. A versenyfeladatok között szerepelt elsősegélynyújtás, vízkárelhárítási feladat, tűzoltás, veszélyes anyagot szállító eszköz baleseti helyszínén való tevékenység, bárcakirakó és biciklis ügyességi verseny is. A versenyzők állomásról állomásra teljesítették a feladatokat. Amíg várakoztak az  egyes versenyszámoknál, addig sem unatkoztak, ugyanis a Rendvédelmi Nap keretében a társszervek statikus bemutatóhelyein ismerkedhettek meg a szombathelyi Rendőrkapitányság, az OMSZ szombathelyi Mentőállomás, a szombathelyi Közterület-felügyelet, a szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó Intézet, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület munkájával.

A verseny díjátadóval zárult. A legjobbaknak járó elismeréseket Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lakatár Gábor tű. alezredes, a szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Balogh Gábor r. alezredes, a szombathelyi Rendőrkapitányság rendőrkapitány-helyettese, Dr. Varsányi Péter, a szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója, valamint Barna Péter bv. alezredes, a szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó Intézet parancsnok-helyettese adták át.

A Rendvédelmi Nap keretein belül részt vett a Vas Megyei Polgárőr Szövetség is. A kommunikációs csoport tagjai bemutató sátorral kívánták népszerűsíteni a civil szervezetet. Sok középiskolás érkezett a sátorhoz, akik különböző tesztlapok kitöltése után apró ajándékokkal távozhattak. Akik a polgárőrséghez szerettek volna csatlakozni, illetve érdeklődtek miként lehetnek polgárőrök, azok a sátorban lévő kollégáktól és szórólapokról is tájékozódhattak.