Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Folyamatosan a közterületeken a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai

Folyamatosan a közterületeken a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai 2020. évben 3544 szolgálati órát teljesítettek közterületi szolgálat során önállóan, illetve a rendőrséggel, közterület felügyelettel közösen. A rendőrséggel egyeztetett szolgálatokban gyalogosan, kerékpáron, motorkerékpáron, illetve szolgálati gépkocsival látták el szolgálatukat. Egy esetben kértek mentőt a Rába partra egy ittas, fejsérült emberhez. Két esetben kellett baleset helyszínén segíteni a mentők és rendőrség munkáját. Hét esetben kértek rendőri intézkedést. Két esetben segítették a forgalmat akadályozó, műszakilag meghibásodott gépkocsi mentésében, valamint forgalom terelésében.

Az önkéntesek fokozott közterületi és külterületi járőr szolgálatot látnak el Körmend város közigazgatási területén belül.  Az elkövetkező időszakban kiemelt feladat Magyarország Kormánya és Körmend Város Önkormányzata által bevezetett Covid-19 járvány második hulláma elleni védekezésről szóló intézkedések ellenőrzése és betartatása, valamint a rendőrség munkájának segítése. Az eddigi szolgálatok alatt több esetben kellett figyelmeztetni az állampolgárokat, akik a kijárási tilalmat megszegték és a közterületen alkoholt fogyasztottak, illetve egy esetben kellett rendőri segítséget kérni.

Hétfői illetve a szombati napokon állandó polgárőr jelenlét van a Városi Piacon. (Bűnmegelőzési-, és közlekedés biztonsági célból a rendőrséggel és közterület felügyelővel közösen). Feladatuk a koronavírussal kapcsolatban hozott intézkedések, szabályok (helyi rendeletek is) betartatása, ellenőrzése. További feladat a parkolásban segítés, közlekedési szabályok betartatása.(Több esetben kellett figyelmeztetni a maszkviselés szabályaira ,valamint szabálytalan parkoláshoz kértek rendőri intézkedést)

Az önkéntesek kérnek mindenkit, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében tartsák be az óvintézkedéseket. 

Fotó: Tamás Jámbori, Dávid Kovács, Biczó Péter