Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

A közlekedésbiztonsági akció során a Vas megyei rendőrök közel kettőszáz járművezetőt ellenőriztek.

A Vas megyei rendőrök 2022. szeptember 8-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult.


Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.

Az akció ideje alatt 192 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során kettő esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrökkel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek velük szemben. Az egyik ittas sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben büntetőeljárást is indítottak.     

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

…hogy mindenki hazaérjen!

police.hu