Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Újra gyereknap Rönökön

Újra gyereknap Rönökön

Néhány éve, ha gyereknapot rendeznek Rönökön, akkor ahhoz hozzátartozik, hogy a helyi polgárőrök is megjelennek, és igyekszenek mosolyt csalni a kis ünnepeltek arcára. Így volt ez a múlt hétvégén is. Sőt, idén duplázva!

Május 26.-án reggel 9 óra körül gördült be a Polgárőr autó a Kerekerdő Óvoda udvarára. Három polgárőrt, és három doboz ajándékot hozott az ovis gyereknapra. Ez évben, az óvoda, az óvónénik, és a gyerkőcök egyenként részesültek kis meglepetésben. Az oktató mesekönyvek, gyurma, aszfaltkréta mellett, a kerékpáros, és gyalogos közlekedés biztonságát segítő tárgyak találtak új gazdára. Kerékpárlámpa szettek, táska-kabát jelzőfények, fluoreszkáló karkötők, láthatósági mellények kerültek kiosztásra. Ezek beszerzésében nagy segítséget nyújtott a Szentgotthárdi Rendőrőrs vezetősége. A meglepetés után, közös játszadozás vette kezdetét. Bírtokba vehette mindenki a polgárőrök eszközeit, autóját, sőt, még futóversenyt is rendeztek közösen. Mindenki jó hangulatban töltötte a közös délelőttöt, és ezek után megalapozott volt a várakozás a vasárnapi folytatásra, melyhez a Kultúrház, és környéke szolgált helyszínül.

Ott négy kolléga képviselte a Rönöki Polgárőr Egyesületet. Lufifújóval, kép kirakóssal, KRESZ tesztekkel, színezőkkel, kifestőkkel, ajándékokkal érkeztek. A szülőknek szánt bűnmegelőzési nyomtatványok, és üdítő is megtalálható volt a "standjuknál". De akár bójára dobási ügyességüket is kipróbálhatták kicsik és nagyok egyaránt. Repültek a műanyagkarikák, és a jutalom csokoládék is. 

Ez a hétvége a gyerekek hétvégéje volt, de bizonyos, hogy a programokon részt vevő felnőttek is legalább annyira élvezték a közös játékokat, az együttlétet!