Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Új elnöke van az OPSZ Sportegyesületének

Új elnöke van az OPSZ Sportegyesületének

Az OPSZ Sportegyesületének október 18-ára összehívott online közgyűlése Horváth Róbertet, a szövetség társadalmi, honvédelmi és ifjúsági alelnökét választotta a Sportegyesület új elnökévé. A választás az előző elnök, Szalai Attila lemondását követően vált szükségessé.

Az egyesület tavasszal megválasztott elnöke, Szalai Attila néhány héttel ezelőtt, más irányú elfoglaltságaira hivatkozva mondott le posztjáról. Az OPSZ elnöke, eddigi munkája elismerése mellett, tudomásul vette Szalai Attila döntését, egyben javaslatot tett az új elnökre, Horváth Róbert személyében.
Dr. Túrós András egyebek közt azért Horváth Róbertet javasolta, mert meglátása szerint, a társadalmi, honvédelmi és ifjúsági alelnök által irányított területekkel összhangban lehet valóban sikeresen és nem utolsó sorban aktívan működtetni a jövőben a sportegyesületet.

A jelölést Horváth Róbert elfogadta, a közgyűlés pedig ellenszavazat nélkül megválasztotta.
Az új elnök tervei közt szerepel különböző, így például labdarúgó, lovas, lövész, tömegsport és szépkorú szakosztály létrehozása. Mint elmondta, a működő szakosztályok a jövőben vármegyei, vagy régiós szinten könnyebben tudnak majd versenyeket szervezni, emellett, az egyesület vezetése, aktív csoportokkal a háta mögött sikeresebben tud támogatókkal tárgyalni.

Felmerült az is, hogy a szakosztályok székhelyeit olyan vármegyékben működtetik majd, ahol a sportág legaktívabb tagjai élnek. Az új elnök napokon belül javaslatot tesz az alapszabály módosítására, valamint az elnökhelyettes személyére. Az egyesület első eseményére október 23-án, Zalaegerszegen kerül sor. Több mint 100 indulóval ott rendezik meg ugyanis a hagyományos 1956 méteres futóversenyt.

Szöveg: Bakonyi Ágnes
Fotó: a polgárőrség korábbi felvételei