Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

140 éves a Répcelaki Tűzoltóság

140 éves a Répcelaki Tűzoltóság

Fennállásának 140. évfordulóját ünnepelte a Répcelaki Tűzoltóság.

A május 7-én megtartott évforduló alkalomból tűzoltó felvonulásra került sor, ahol a Hegykői Tűzoltó Zenekar kíséretében felvonultak a város és a környékbeli tűzoltó egyesületek és gépjárműveik. A felvonulást követően ünnepélyes keretek közt adták át és áldották meg a tűzoltóság magasból mentő szerét és terepjáró gépjárművét.  Ezek  átadása után ünnepi állománygyűlésre került sor. Répcelak Város Önkormányzata csapatzászlót adományozott a Tűzoltóságnak. A felvonulás biztosítását a Répcelaki Polgárőr Egyesület a rendőrséggel közösen látta el.

Az ünnepség köszöntőkkel kezdődött, amelyet Őri-Farkas Anikó, a Répcelaki ÖTE képviseletben tartott meg.Nagy János,  Répcelak Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tűzoltóparancsnok-helyettese az átadásra kerülő járművekről tartott rövid ismertetőt. Majthényi László, a Vas Megyei közgyűlés elnöke a megyei grémium nevében köszöntötte a jubiláló egyesületet. Ágh Péter, térségünk országgyűlési képviselője gratulált a tűzoltó egyesület munkájához, és örömét fejezte ki, hogy a beszerzést a Magyar Falu Program keretéből elnyert ötmillió forint alapozta meg.

Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója arra emlékeztetett, hogy a helyi tűzoltók az 1969-es szénsavgyári gázrobbanáskor is felbecsülhetetlen segítséget nyújtottak a mentési munkáknál. A vezérigazgató mintegy két millió forinttal támogatta a beszerzést.

Varga Sándor alpolgármester elmondta: Ő bizony már ki is próbálta a jármű teljes emelési magasságát, mely amennyire felséges, annyira félelmetes érzés is.

Baranyai Bence lelkész és Szakál Szilárd plébános megáldotta és megszentelte az új járműveket. 

A rendezvény ünnepélyes állománygyűléssel folytatódott a Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében.

Az ünnepségről és további képeket ITT talál!

Fotók : Répce TV

A képi és írásos anyagot a Répce TV engedélyével tettük közzé.