Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Mindenszentek és Halottak Napján is kiemelt szolgálatokat láttak el a polgárőrök vármegyeszerte

Mindenszentek és Halottak Napján is kiemelt szolgálatokat láttak el a polgárőrök vármegyeszerte

Az Országos Polgárőr Szövetség iránymutatása szerint Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából ismét polgárőrök jelentek meg a temetők, sírkertek környékén. Vas vármegyében több száz polgárőr ügyelt a megemlékezők, a gyászolók nyugalmára. A rendőrséggel közösen és önállóan is láttak el szolgálatokat.

A főbb feladatok közé tartozott a temetők, sírkertek környezetében lévő parkolók és járművek megállására alkalmas közterületek járőr szolgálat ellátása, a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése (gépkocsi feltörés, nyitott járműből, járműről lopás, rongálások stb.) Felhívták a figyelmet - bűnmegelőzés céljából - az oda látogatóknak értéktárgyaik megőrzésére. A megemlékezésre érkezők közlekedését, parkolását biztosítva - a közlekedési balesetek megelőzése miatt -  jelzőőri feladatot láttak el. A temetők, sírkertek területén járőr szolgálatot láttak el különös figyelemmel a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére (rongálások, virágok, mécsesek, koszorúk lopása, a látogatók őrizetlenül hagyott értéktárgyainak eltulajdonítása stb.) A kialakuló lokális tűzesetekre, rosszullétekre is ügyeltek.  

A szolgálatok általában több váltásban szerveződtek, akár 10-12 órát is kint kellett lenni a temetők, sírkertek környékén.

A teljesség igénye nélkül képes összefoglalónkban szereplő egyesületek:

  • Rönöki Polgárőr Egyesület
  • Csénye Polgár Egyesület
  • Rábapatyi Polgárőr Egyesület
  • Sárvár Város Polgárőr Egyesülete
  • Kőszegi Polgárőr Egyesület