Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Családi délután Rönökön

Családi délután Rönökön

A Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek az önkormányzattal és a Rönökért Közhasznú Egyesülettel közösen szervezett kellemes délutánon, amely egy remek családi kikapcsolódást nyújtott az odaérkezőknek.

Míg a Rönöki Közhasznú Egyesület tagjai lángost sütöttek az egybegyűlteknek, addig a Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai tesztekkel,  kvízjátékokkal foglalták le a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Kézműves foglalkozás keretében lehetőség nyílt – papírsablon segítségével – tűzoltóautókat készíteni. Nem volt hiány a sokféle mesehős színezésében sem. Az egyesület tagjai bizonyságot tettek arról, hogy mennyire a “gyerekek nyelvén” tudnak beszélni. Nem beszélve arról,hogy ők maguk is élvezték ezeket a feladatokat.

Nagy népszerűségnek örvendtek a lurkók körében a füvön lebonyolított ügyességi versenyek  is.  A polgárőrök akadálypályát építettek ki, amit két-két  főnek  (egyik bekötött szemmel) kellett leküzdenie. Tolongva jelentkeztek a feladatra a gyerekek. A cél annak gyakorlása volt, hogy miként tudnak egymás között kommunikálni, hogyan tudják egymást segíteni.

A kiépített pálya jó célt szolgált a kerékpáros szlalom versenynek is. A kislányok és  a kisfiúk is lelkesedéssel, nagy fegyelemmel küzdötték le a pályát.

Baráti, vidám  hangulatban, sok-sok nevetéssel telt el ez a nagyszerű délután, ami azt bizonyította, hogy felnőtt és gyerek egyaránt tud közösen önfeledten szórakozni.