Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

III. Répce Runnig Futófesztivál polgárőrökkel

III. Répce Runnig Futófesztivál polgárőrökkel

2023.június 17-én immáron harmadszor került megrendezésre Répcelakon a Répce Running futóverseny.
Idén is magas létszámmal jelentkeztek a futók a versenyre, ahol több távon ( 22km-11km-6km-1800m-600m-200m ) és több korcsoport mérhette össze kitartását, gyorsaságát. A Répce Sporcsarnoktól induló verseny közös bemelegítéssel kezdődött, majd a kilenc órai rajtnál a 6 (118 fő), a 11 (99 fő) és a 22 (36 fő) kilométeres táv futói indultak el. Második nagy rajt a városi kör ( 1800m ) volt, és a végén pedig az ovisok futama került megtartásra.
A picurkák éves felosztásban versenyeztek - külön a lányok és a fiúk. Idén is indultak kerekes székes, fogyatékkal élőkkel futó versenyzők. Nem lehet meghatottság nélkül szólni azokról a csodás emberekről, akik gondoskodnak arról, hogy a fogyatékkal élők is részesei lehessenek az ilyen rendezvényeknek - a legőszintébb tiszteletet érdemlik ők! A futókat a Répcelakért Egyesület önkéntesei is várták frissítőkkel, a Savencia Zrt. standjánál a cég ikonikus termékeit kínálták.  A rendezvény alatt a Répcelaki Sajtmesterek finomságait, valamint többféle házi mézet lehetett kóstolgatni. A gyerekeket ugrálóvárak szórakoztatták, a családtagokat és érdeklődőket pedig színes programok várták.
A rendezvény végén átadásra kerültek az érmek, oklevelek, díjak az abszolút- és a kategóriagyőzteseknek. A futófesztivált az elmúlt évekhez hasonlóan Répcelak Város Önkormányzata mellett a település legnagyobb cégei: a LISS Zrt., a Linde Zrt. is a Savencia Zrt. is évek óta lelkesen szponzorálja.

A verseny biztosítását idén is a Répcelaki Polgárőr Egyesület látta el, együttműködve a rendőrséggel. A sportolók biztonságát kerékpáros segítők is felügyelték.
Több áteresz és fordulópontnál, valamint a város egész területén jelzőőri tevékenységet is végeztek. A feladatellátásban összesen 12 polgárőr vett részt.

Forrás és fotók: Répce TV