Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Futóverseny a zöldebb jövőért Sárváron

Futóverseny a zöldebb jövőért Sárváron

Szilveszter előestéjén Sárváron került megrendezésre a „Futóverseny a zöldebb jövőért” elnevezésű első esti rendezvény, amelyen a rendőrség munkatársai mellett  Sárvár Város Polgárőr Egyesülete is részt vett.

A verseny célja az egészséges életmód népszerűsítése, városi szabadtéri klímasemleges sportolási helyszínek megismerése, megismerni az utcai futó versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét.

A lakóközösségben való aktív részvétel, a környezetvédelem fontossága és az együtt cselekvés központi fontosságú egy fenntartható, tudatos jövő megteremtéséhez, együtt egy még zöldebb Sárvárért.

Két teljesítmény kategóriában, 5 és 10 km-en  mérhette meg tudását a közel 200 futó, Nordic Walkingos, és tempós gyalogló.

Az esemény annak ellenére is sokakat vonzott, hogy az időjárás nem volt épp kegyes hozzájuk. Az eleinte ködös idő mellé lassan eső csatlakozott.

A verseny rajtját rendőri felvezetés segítette, illetve a mellékutcákon és veszélyes helyeken polgárőrök és rendőrök közösen ügyeltek a versenyzők biztonságára. Szerencsére gördülékenyen zajlott le a rendezvény.

Haraszti Zsolt a verseny főszervezője külön is megköszönte a polgárőrök segítségét. „A polgárőrök mindig itt vannak és ügyelnek a biztonságunkra, amiért nagyon hálásak vagyunk.”