Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg egy Celldömölk-Izsákfai idős férfi életét

Szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg egy Celldömölk-Izsákfai idős férfi életét

Szolgálaton kívüli polgárőr hívta a 112-es segélyhívót! Szombat délelőtt  9 óra után Celldömölk-Izsákfa településre siettek a tűzoltók és a társszervek (mentők, rendőrség).


Ugyanis bejelentés érkezett egy szolgálaton kívüli polgárőrtől, hogy az egyik lakóingatlan idős, egyedül élő tulajdonosát már egy napja nem látták, a haszonállatok éjszakára sem lettek elzárva és a kémény sem füstöl. Kopogásra, csengetésre, telefonhívásra nem reagál az ott lakó.


 Klaudia a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület tagja és édesapja a kutyától nem mertek bemenni az ingatlanba. A polgárőr értesítette az egyesület elnökét is a történtekről. Míg Klaudia a 112-őt tárcsázta,  addig Hadászi Zsolt, az egyesület elnöke a házban lakó rokonságának az értesítési elérhetőségét derítette ki. Írják az egyesület facebook oldalán.

 

Az idős urat a földön hanyatt fekve találták meg az ablakon át behatoló tűzoltók.


A férfi magánál volt. Elesett és nem tudott önerőből felkelni. Őt a mentők a Szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították. 


Nagyon tanulságos lehet ez a szerencsésen végződött történet mindenki számára. Kicsi odafigyeléssel életeket lehet megmenteni!


Forrás: facebook