Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Az idei év legjobbjainak munkáját köszönték meg a közelgő nemzeti ünnep alkalmából

Az idei év legjobbjainak munkáját köszönték meg a közelgő nemzeti ünnep alkalmából

Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, a 66 évvel ezelőtti népfelkelés kitörésére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve.

A Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban október 15-én megtartott rendezvényen Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország közbiztonságát a szankciók és az EU migrációs politikája veszélyeztetik. Rétvári Bence kijelentette: az Oroszország elleni szankciók veszélyt jelentenek arra a plusz egymillió munkahelyre, amely az elmúlt évtizedben Magyarországon létrejött, az EU migrációs politikája pedig a migránsok beáramlását, az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elszaporodását eredményezi. Az EU ugyanis kitart amellett, hogy a migránsok menekültkérelmét az unió határain belül kell megvizsgálni – tette hozzá.

A politikus beszédében idézte az egyik francia intézet által készített nemzetközi felmérést, amely szerint a magyaroknak csupán 4 százaléka nem érzi biztonságban magát, miközben az Egyesült Államokban ez az arány 31 százalék, Németországban 15 százalék, Franciaországban 34 százalék, Svédországban pedig 60 százalék.

Ezzel kapcsolatban kiemelte: Magyarország a kiváló közbiztonságát a polgárőrök és rendőrök munkáján túl a szigorú büntető jogszabályoknak, továbbá a kormány migrációs politikájának és a plusz egymillió munkahelynek köszönheti. Ahol ugyanis az embereknek van munkájuk, ott alacsonyabb szintű a bűnözés, ám az EU szankciós politikája a munkahelyek megszűnésével fenyeget – magyarázta.

A migrációs nyomás egyre erősödik a déli határon. Idén már több mint 200 ezer határsértővel szemben kellett intézkedni, és 1467 embercsempész ellen indult eljárás – mondta az államtitkár, aki felidézte, hogy amikor a határvadászok kiképzésén járt, nagyon sok olyannal találkozott, aki egyébként polgárőr, és aki évek óta védi Magyarország déli határát. Köszönjük a polgárőröknek, hogy segítenek az ország és Európa védelmében és a határvadászok toborzásában is.

„Isten áldja a polgárőröket” – zárta beszédét Dr. Rétvári Bence, aki Dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével átadta a Belügyminisztérium, valamint a Polgárőrség díjait.

A Rendőrség, valamint a Polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenysége elismeréseként Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 6 polgárőrt részesített dicséretben és tárgyjutalomban.

Az elismeréseket a főkapitány nevében Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, az OPSZ elnökével közösen adta át.

A vezérőrnagy pohárköszöntőjében méltatta azt az egyedülálló, szoros együttműködést, amely a rendőrök és a polgárőrök között fennáll, és további jó munkát, sikeres szolgálatot kívánt minden polgárőrnek.

Az ünnepség a Készenléti Rendőrség Kamarazenekarának és a BRFK vegyeskórusának műsorával zárult.

Szöveg: Bakonyi Ágnes

Fotó: Béres Ádám

A kitüntetettek névsorát itt olvashatja: Jutalmazottak névsora

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség külön gratulál a megyei kitüntetetteknek:
  • "Kopácsi Sándor Érdemrendet", Czúgh Géza a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület tagja vehette át,
  • az "Év Polgárőr Egyesülete" a Rábapatyi Polgárőr Egyesület lett,
  • az "Év Polgárőre" elismerést, Vezendi Gergely a Répcalaki Polgárőr Egyesület tagja vehette át,
  • az "Év Polgárőr Pedagógusa" Bakó Péter a Sorokmenti Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke lett.