Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Mindenszentek - sűrű szolgálatok az elmúlt négy napban

Mindenszentek - sűrű szolgálatok az elmúlt négy napban

Több száz polgárőr jelent meg a temetők környékén az elmúlt négy napban Vas megyében, hogy segítse a megemlékezés napjainak nyugodt megélését.

Volt, ahol a rendőrséggel közösen, volt ahol önállóan, de megyeszerte találkozhattunk a temetők környékén polgárőrökkel. A főbb feladatok közé tartozott, bűnmegelőző járőr szolgálatok, jelzőőri tevékenység, parkolás segítése és a forgalom nyugodt menetének biztosítása.

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai 2022. 10.30-11.01. között fokozott szolgálatot teljesítettek Körmend város területén. A rendőrséggel egyeztetett szolgálatban, tíz fő polgárőr teljesített szolgálatot gyalogosan, kerékpáron, illetve szolgálati gépkocsival. Kiemelt feladat volt a város területén található temetők ellenőrzése (bűnmegelőzési-, és közlekedésbiztonsági célból), azonkívül járőri-, jelzőőri-, és útbaigazítási tevékenységet láttak el. Segítettek a biztonságos parkolásban, illetve a temető mellett található gyalogátkelőhelyen a biztonságos gyalogos közlekedésben.

 

A Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai 4 napon keresztül, összesen 12 fővel voltak jelen a temetők környékén, és a településük, valamint a szomszédos település utcáin. 28 óra járőrszolgálat és 34 óra folyamatos temető környéki szolgálattal járultak hozzá az ünnep napjainak biztonságossá tételéhez. 

 

A Csörötneki Polgárőr Egyesület  négy napon át 16 és 21 óra között két váltásban, két fővel volt jelen a helyi temető előtt.

 

A Rábapatyi Polgárőr Egyesület október 31-én és  november 1-én nyolc fővel láttak el szolgálatot.

 

A Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület október 30. és november 1. között a délutáni és esti órákban volt jelen a temető környékén.

 

A Répcelaki Polgárőr Egyesület az elmúlt négy napban 26 fővel 108 óra szolgálat teljesítésével segítette a településük temetőjébe érkezőket, biztosították az első halloween-i felvonulás útvonalát is.


A Polgárőr Egyesület Megyehíd tizenhat fővel két órás váltásokban négy napon át láttak el bűnmegelőző szolgálatokat Megyehíd területén és a temető közelében.

 

A Vasegerszegi Polgárőr Egyesület négy fővel a nagygeresdi és a vasegerszegi temetőknél láttak el szolgálatot négy napon keresztül két órás váltásban.

 

A Csénye Polgárőr Egyesület három napon át két temetőnél volt jelen tizenkét órás szolgálatban. A feladatokban nyolc polgárőr vette ki a részét. A helyiek elmondása alapján nagyon megnyugtató volt az önkéntesek jelenléte. Az előző években volt, hogy mécsesek és koszorúknak is lába kelt. Az idei évben erre nem kaptak jelzést a polgárőrök szerencsére.

 

A Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület szintén október 30-a és november elseje között három napon át láttak el szolgálatot két temetőnél tizenhárom polgárőr részvételével.


Sárvár Város Polgárőr Egyesülete elmúlt öt napja nem volt eseménytelen. A kegyeleti időszakban bűnmegelőzési céllal négy helyen lehetett találkozni a polgárőrökkel. Négy órás váltásokban figyelő és „portya” szolgálatokat láttak el a Hegyközségi, Sári, Soproni úti, valamint a Rábasömjéni temetőknél. Vasárnap délután épp tankolni induló járőr páros füstre lett figyelmes a helyi MOL kút mellett. A katasztrófavédelem munkatársai épp akkor szálltak ki járművükből. Az önkéntesek az oltás ideje alatt biztosították a kárhelyszínt. A temetői szolgálatok során egy mobiltelefont is sikerült a tulajdonosnak visszajuttatni, amit a temetőben vesztett el.

 

A Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai összesen tizenkét fővel november 1-én 12-19 óra között teljesítettek bűnmegelőző szolgálatot a helyi temetőben és környékén.


Az Olaszfai Polgárőr Egyesület a kegyeleti időszakban a temetőknél, azok parkolóiban parkoltatási és jelzőőri feladatokkal láttak el 10 órától este 21 óráig. A két nap 16fő vett részt a munkában.


 

Cikkünk a teljesség igénye nélkül készült, a hozzánk eljuttatott információk segítségével. Igyekeztünk egy megyei körképet adni az elmúlt kegyeleti időszakról. Biztosak vagyunk abban, hogy jóval több helyen találkozhattak polgárőrökkel Vas megyében. 

 

Képgalériánkban szereplő egyesületek:

 

  • Csénye Polgárőr Egyesület
  • Csörötneki Polgárőr Egyesület
  • Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület
  • Jánosháza Polgárőr Egyesület
  • Körmendi Polgárőr Egyesület
  • Kőszegi Polgárőr Egyesület
  • Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
  • Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
  • Megyehíd Polgárőr Egyesület 
  • Olaszfai Polgárőr Egyesület
  • Rábapatyi Polgárőr Egyesület
  • Répcelaki Polgárőr Egyesület
  • Rönöki Polgárőr Egyesület
  • Sárvár Város Polgárőr Egyesülete
  • Vasegerszegi Polgárőr Egyesület
  • Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
  • Vépi Polgárőr Egyesület