Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Elfogadta az elnökség az OPSZ idei költségvetését

Elfogadta az elnökség az OPSZ idei költségvetését

Az Országos Polgárőr Szövetség költségvetési támogatása nem csökkent tavalyhoz képest, 1 milliárd 250 millió forint, így a maradványokkal és az egyéb bevételekkel együtt idén 1 milliárd 489 millió forintból gazdálkodhat a Polgárőrség.

Felszállt a fehér füst és szerencsére nem jött be a papírforma. A Belügyminisztérium a háború, az infláció és a gazdasági nehézségek ellenére sem csökkentette a Polgárőrség tavalyi évhez mért támogatását.

Mint ismeretes, hónapok óta tartó szakmai vitát követően, a gazdasági terület elkészítette az OPSZ idei költségvetési tervezetét, az elnökség azonban nem tudott dönteni róla, hiszen a Belügyminisztériumon keresztül érkező támogatás pontos számai nem voltak ismertek. A Polgárőrség így felkészült arra, hogy az ország takarékos költségvetése és a civil szervezeteket is érintő megszorítások a Szövetséget is érintik majd. Szerencsére nem így lett. A számok maradtak a tavalyiak, így idén is 1 milliárd 250 millió forintos költségvetési támogatáshoz jut a Szövetség. A maradványokkal és az egyéb bevételekkel együtt idén így összesen 1 milliárd 489 millió forintból gazdálkodhat az Országos Polgárőr Szövetség.

Az elnökség tagjai az elmúlt héten távszavazás keretében, egyhangú döntéssel el is fogadták a főbb számokat és felhatalmazták az OPSZ elnökét a részletes költségvetés időarányos végrehajtására. Az Országos Polgárőr Szövetség 2023. évi költségvetésére a végső „áment” a májusi Küldöttgyűlés mondja ki.

Bakonyi Ágnes