Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

Közgyűlést tartott a Répcelaki Polgárőr Egyesület

2024.május 17-én tartotta évértékelő közgyűlését a Répcelaki Polgárőr Egyesület.  A tagságot és meghívott vendégeiket Németh János elnök köszöntötte, majd az ülést Horváthné Kiss Zsuzsanna, az egyesület titkára vezényelte le. 

Az első napirend keretében az elnök az önkéntesek előző évi munkáját összefoglalva elmondta: csapatának tagjai küldetésüknek tartják lakóhelyük nyugalmának megőrzését,  védelmét, ennek érdekében nemcsak szabadidejüket áldozzák e nemes célra, de azt is fontosnak tartják, hogy folyamatosan képezzék is magukat. Nemrég – a művelődési ház munkatársaival közösen - részt vettek egy oktatáson a mentőállomáson és elsajátították az újraélesztés helyes fogásait. 

Amellett, hogy minden rendezvényt biztosítanak, és parkoltatnak, kiemelten kezelik a helyi vállalkozások telephelyeinek folyamatos megfigyelését,  és a város belépő pontjainak állandó monitorozását. Mindezeken kívül iskolakezdéskor öt héten át vigyáznak a répcelaki gyerekek biztonságos közlekedésére; a mindenszenteki időszakban pedig sírkertünk nyugalmát óvják.  Az elnök mondandója végén megköszönte az önkormányzat támogatását.

A pénzügyi beszámolót Könczölné Bernáth Ilonától, a felügyelőbizottsági jelentést pedig Sághy Gyulától hallhatta a tagság.  A rendőrséget képviselő Horváth Csaba megköszönte az önkéntesek munkáját, kiemelte a velük való együttműködés szükségességét, és dicsérte annak hatékonyságát. 

A gyűlésen részt vett Szabó József polgármester is, aki elmondta: a látható polgárőrök bizonyosan hozzájárulnak a településünk kiváló közbiztonságához,  amiért nagyon hálás a városvezetés. 

Szalainé Kutasi Ildikó képviselő, a Humánpolitikai Bizottság elnöke rendszeres meghívottja és résztvevője a polgárőrség gyűléseinek.  Az általa vezetett grémium rendelkezik azon keret felett, melyből a civil szervezetek plusz támogatáshoz juthatnak – amennyiben elképzeléseik elnyerik a testület tagjainak tetszését.  Az elnök asszony a pályázati lehetőség kihasználására biztatta a polgárőrség vezetőit. 

Levélben üdvözölte a tagságot Varga Miklós, a Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség sárvári járási koordinátora, aki átadta Bedi Ákos Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke és Elnökség üdvözletét és köszönetét a répcelaki polgárőröknek, megköszönte a polgárőrök által elvégzett kimagasló munkát.

Az ülés végeztével a tagság a Lakoma Étterem által készített vacsora mellett kötetlen formában folytatta az összejövetelt.

Forrás:  Répce TV