Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

Mire figyeljünk az ünnepek közeledtével

Mire figyeljünk az ünnepek közeledtével

Az adventi időszakban, a karácsony közeledtével egyre többen keresik fel az emberek a piacokat, bevásárló központokat, áruházakat. Ezzel együtt megnövekszik a jármű és személyi forgalom. A karácsonyi vásárlási lázba fáradtak és sajnos figyelmetlenebbek is lehetnek az emberek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy fokozott odafigyeléssel gondoljunk értékeinkre.  

Némethné dr. Zsigó Zita a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési alosztály vezetője zseblopások, gépjármű feltörések megelőzésére hívta fel a figyelmet.

A sajtótájékoztatón részt vett a  Vas Megyei Polgárőr Szövetség is. Péntek Róbert a szövetség sajtóreferense elmondta, a polgárőrség fő feladata a bűnmegelőzés, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a vásárok területére és a környező utcákra. Nem csak a megyeszékhelyen, hanem a kisebb községekben, falvakban is. Gyalogosan, gépjárművekkel egyaránt azért járják az utcákat, hogy a lakosság szubjektív biztonság érzetét növeljék, illetve kiszűrjék azokat az egyéneket, zsebtolvajokat, akik megzavarhatják az ünnepet. A járőröző polgárőrök a hontalanokra is figyelnek, hiszen jönnek a hideg éjjelek.