Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Módosult a polgárőrség idei költségvetése

Módosult a polgárőrség idei költségvetése

A közelmúltban beérkezett támogatások miatt az OPSZ elnöksége módosította az Országos Polgárőr Szövetség idei költségvetését – derült ki a testület december 6-i online megtartott ülésén.

Az MLSZ, a BGA Zrt., a KTI, valamint a Miniszterelnöki Kabinet közelmúltban beérkezett, összesen 89,5 millió forintos támogatása miatt kellett módosítani az OPSZ idei költségvetését. Az elnökség tagjai egyhangú szavazással hagyták jóvá a büdzsé bevételi és kiadási összegeinek módosítását. Az OPSZ idei költségvetése így 1 milliárd 703 millió forintra változott. A beérkezett támogatások mind céltámogatások, így a munkaterveben már korábban betervezett helyre kerülnek, kivételt a Miniszterelnöki Kabinet plusz 10 millió forintos támogatása képez. Ezt az összeget egyebek közt a határvédelemben résztvevő egyesületek plusz támogatására, valamint a vármegyékben kiemelkedő munkát végző polgárőrök karácsonyi jutalmazására fordítja a szövetség.

Az elnökség tájékoztatót hallgatott meg az OPSZ jövő évi munkatervéről. A tervek szerint a jövő év kiemelt feladata a külterületek védelme és az illegális hulladék-lerakóhelyek felderítése lesz, amennyiben az informális felkérést követően a kormány 2024 elején határozatban is megbízza a polgárőrséget a feladattal.

Az online ülésen az elnökség tagjai döntöttek arról is, hogy az Országos Polgárőr Szövetség a tagjai közé fogad öt új Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei egyesületet.

Mostantól az OPSZ tagja az Egerlövő Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, a Nemesbikki Polgárőr és Sport Egyesület, a Pingyomi Polgárőr Egyesület, a Szomolyai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület és a Farkaslyuki Polgárőr Egyesület.

Bakonyi Ágnes, OPSZ