Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Kamionbalesetnél segédkeztek a polgárőrök Rönökön

Kamionbalesetnél segédkeztek a polgárőrök Rönökön

Egy vashulladékot szállító kamion parkolása során árokba csúszott Rönökön – a 8-as számú főúton – 2020. január 21-én a kora esti órákban. A helyi polgárőröket egy falubeli lakos értesítette az esetről, akik haladéktalanul a helyszínre siettek. 

A balesethez érkező egyesületi vezetőt a helyszínen megálló NAV kollégák fogadták, akik elmondták, ők értesítették a rendőrséget. Kiérkezésükig a forgalom biztonságos haladásának biztosításában kellene segíteni. Mivel a kamion eleje belógott a főútra, az árokba csúszó pótkocsi pedig veszélyesen a járda felé volt megdőlve, ezért a polgárőrök a szolgálati autójuk figyelmeztető jelzést adó fényhídjának bekapcsolásával hívták fel az érkező autósok figyelmét, hogy óvatosan közelítsenek. A járdán közlekedőket egy helyi lakos majd a polgárőrök  megkérték, hogy az adott szakaszon ne használják a járdát. Lámpák segítségével megkezdték a forgalom egy sávon való biztonságos segítését, amit a helyszínre érkező rendőrök kérésére végeztek a továbbiakban is.

A mentési munkálatokhoz először a Rönök ÖTE tagjai, majd a körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek, ám a hatalmas súlyú és megsüllyedt szerelvénnyel nem tudtak mit kezdeni. A rendőrök kamionmentőt hívtak a helyszínre Szombathelyről, de sajnos ők is sikertelenül próbálták a szilárd talajra visszajuttatni a teherautót. Így daru beavatkozásra is szükség volt, amely szintén Szombathelyről érkezett a helyszínre. A várakozás ideje alatt a polgárőrök és a rendőrök közösen segítették az egy sávos forgalom haladást, a mentési beavatkozások ideje alatt pedig teljes útzárral biztosították a zavartalan munkálatokat. A  mínusz 6 fokos hőmérséklet mindenkit próbára tett az éjszakába nyúló veszélyelhárítás, mentés során.

A Rönöki Polgárőr Egyesület tagjainak köszönetüket fejezték ki a hivatásos szervek az eset során nyújtott segítségükért. Újra egy összehangolt, jó együttműködést bizonyító közös munkát tudhatnak maguk mögött az érintettek.