Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 515 729    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

Medenceparti sajtótájékoztató Bükfürdőn

Medenceparti sajtótájékoztató Bükfürdőn

A vakáció második napján, autentikus helyszínen hívták fel a figyelmet munkatársaink az előttünk álló nyári szezonban előforduló legfontosabb kockázati tényezőkre. Vas megye programkínálata az itt lakók vendégszeretetével kiegészülve hozzájárul ahhoz, hogy a megye egész évben – így nyáron is – közkedvelt úti cél. A pihenni vágyók jelentős része keresi fel gyógy- és wellnessfürdőinket. Boros László Attila, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum vezérigazgatója a jogsértések leghatékonyabb megelőzését a rendőrséggel folytatott közös munkában látja, éppen ezért már második éve ad otthont a szezonnyitó rendezvénynek. Lőrincz Attila r. alezredes, a Büki Rendőrőrs parancsnoka munkatársaival együtt kiemelt figyelmet fordít a nyári hónapokban Bükfürdőre és az üdülőövezetek környékére. Kerékpáros járőreink, a polgárőrökkel kiegészülve mindent megtesznek a lakosság és a városba látogatók szubjektív biztonságérzetének megteremtése és fenntartása érdekében.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azokat az intelmeket, amelyek megfogadásával nagyobb valószínűséggel kerülhető el, hogy jogsértések áldozatává váljunk. Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője munkatársaival „Bűnmegelőzési Strandparti”-ra invitálta a fürdővendégeket. László Péter r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a Baleset-megelőzési Bizottság tagjaival együtt pedig a játékos feladatok mellett egy biztonságiöv-szimulátorral érkezett az eseményre. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy a fizika törvényeit legyőzhetik és pusztán kényelmi szempontokra hivatkozva nem tartják fontosnak a passzív biztonsági eszközök használatát. A biztonsági öv életmentő funkciójának szemléltetésére egyik legalkalmasabb eszköz a szimulátor, amelynek kipróbálásával a résztvevő megértheti, hogy már egy alacsony sebességű ütközésnél sem lehet esélye kitámasztani magát.

A szakterületek ingyenes kiadványokkal nyújtanak eligazítást és visszatérő, preventív jelenléttel tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a kikapcsolódás valóban a feltöltődésről szóljon és azt ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.

A vakáció kezdetén célszerű ismételten leülni a gyerekekkel, megbeszélni a már minden bizonnyal oly’ sokszor elhangzott mondatokat és óvatosságra inteni őket.

Nyugodt, pihentető, jogsértésektől mentes nyarat kívánunk mindenkinek!