Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Három megye nagycsaládos polgárőrei vehették át adományaikat Szombathelyen

Három megye nagycsaládos polgárőrei vehették át adományaikat Szombathelyen

Az Országos Polgárőr Szövetségnél hagyomány már, hogy minden évben megyénként egy nagycsaládos polgárőrt és családtagjait köszöntik a karácsonyi ünnepek közeledtével. A pénteken megtartott rendezvényen Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék nagycsaládos polgárőrei voltak hivatalosak Szombathelyre, ahol a Megye háza Lovagtermében, kis ünnepség keretében vehették át ajándékukat.

Az eseményen megjelent Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség Honvédelmi és Ifjúsági elnökhelyettese, Csaplár ZoltánGyőr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának elnöke,  valamint Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, az Országőr Polgárőr Szövetség elnökségi tagja.

Bedi Ákos nyitotta meg a rendezvényt, aki elmondta, hogy a pandémiás helyzet miatt ezek az ünnepségek regionális szinten kerülnek megrendezésre, nem pedig országos központi ünnepség keretében. Megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, hogy szabadidejükben, családjuktól távol végzik önkéntes feladatukat azért, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Kérte, hogy 2022-ben is ilyen elhivatottsággal végezzék munkájukat. Szeretetteljes, békés karácsonyt kívánt a jelenlévőknek.

Ezután Horváth Róbert köszöntötte a megjelent polgárőröket. Tolmácsolta dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnökének jókívánságait. Elmondta, mint ahogy az ország számos megyeszékhelyén, Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is kiválóan teljesítettek a polgárőrök az idei év kihívásainak sikeres leküzdésével. Ez az ajándékcsomag nem pótolja a családjuk nélkül eltöltött időt, csak apró ajándék az elvégzett tevékenységért.  Év vége felé közeledve értékelünk, ünneplünk és megújult energiával készülünk a következő évre, s annak kihívásaira. Hozzátette, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnöke minden évben köszönti azokat a nagycsaládos polgárőröket, akik egész évben kimagaslóan teljesítettek.

Csaplár Zoltán hozzászólásában megemlítette, hogy a társszervekkel összehangolt munkát végeznek polgárőreink. Ennek köszönhetően civil szervezetként hatalmas segítséget nyújtanak nekik. A munkafeltételek biztosítva vannak számukra, de sokszor olyan tevékenységet is  ellátnak, amellyel egy kívülálló nincs is tisztában. A polgárőrök a szolgálatellátáson kívül rengeteg képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy meg tudjanak felelni a rendészeti elvárásoknak, polgárőr törvénynek, és egyéb szabályzatok előírásainak. Mindenkinek békés, áldott ünnepeket kívánt.

Az idei évben az OPSZ ajándékcsomagokat Győr-Moson-Sopron megyéből Németh Gábor az Egyedi Polgárőr Egyesület tagja, Zala Megyéből Csányi Eliza a Lenti Polgárőr Egyesület tagja, valamint Vas megyéből Vajda Antal Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőr Egyesület tagja és  családtagjaik vehették át.

A rendezvény után vendéglátásra, kötetlen beszélgetésre került sor.

Fotó: Németh Tibor