Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Keresztút és körmenet biztosítása Szombathelyen

Keresztút és körmenet biztosítása Szombathelyen

2024.03.29-én és 30-án összesen hat helyszínen két egyesület a Claudius Polgárőr Egyesület és a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség tagjai segítették a szombathelyi keresztutak és körmenetek biztonságos lebonyolítását.

Március 29-én Nagypénteken este, a hagyományoknak megfelelően, keresztutat jártak a szombathelyiek. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök vezetésével az Óperint utcai Szent Kvirin emlékhely és a Kálvária-domb aljában található Szent István szobor közötti útvonalon idézték fel Jézus szenvedésének eseményeit. A jelenlévők a keresztutat XVI. Benedek pápa elmélkedéseivel és imáival járták végig. Az egyes állomások között a szombathelyi plébániák, a karitász, a cserkészet, a Szent György Lovagrend és az egyházmegye kispapjai vitték a keresztet.

A több ezres embertömeg vonulásának biztonságára mind a két napon közel húsz polgárőr figyelt a rendőrséget segítve. Feladatuk jelzőőri tevékenység és bűnmegelőző járőrszolgálat volt. A sok helyszín és a nagyszámú érdeklődő ellenére szerencsére kirívó esemény nem történt. A polgárőrök gyalogosan, robogókkal és gépkocsikkal ügyeltek az imádkozó tömeg biztonságára.