Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Folytatódnak az ifjú polgárőr képzések Sárváron

Folytatódnak az ifjú polgárőr képzések Sárváron

Az ifjú polgárőr képzések tovább folytatódnak Sárváron, melynek kiemelt lényege, hogy a középiskolai diákok megismerkedjenek a polgárőrök által elvégzett feladatokkal.  Kik is ők valójában?

Sárvár Város Polgárőr Egyesületének 2020-ban egyik legfontosabb feladataként határozta meg azt, hogy  az egyesületbe folyamatosan be kell építeni a fiatalokat. Sárváron két középiskolában tartottak polgárőrségről szóló előadásokat. Meghirdették több közösségi média felületen, helyi rádióban, hogy a sárvári polgárőrök várják közösségi szolgálat letöltésére a diákokat. Sajnos, a pandémiás helyzet sok mindent megváltoztatott, viszont a lelkesedés a diákok részéről megnövekedett. 2020-ban mindössze három tanulót, míg 2021-ben már 15 tanulót tudtak foglalkoztatni.

2022-ben egy fő ifjú polgárőrrel külön mentor foglalkozik, három ifjú polgárőr jelölt felkészítése megkezdődött, továbbá egy ifjúból felnőtt tag lett. A diákok elméleti és gyakorlati képzéseken vesznek részt. Megismerkednek a polgárőrség történelmével a megalakulástól napjainkig,  a polgárőrökre vonatkozó törvényekkel, a szolgálatellátással, eszközhasználattal. Felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, valamint azt is elsajátítják, hogy hogyan  lehet csapatban dolgozni, tenni saját településükért.

És az egyik legfontosabb, hogy barátságok köttetnek mind a diákok és mind a családok részéről is  - mondta Varga Miklós, az egyesület elnöke.

Fotó: Pajor András (Sárvári Televizió)