Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com

Kommunikációs csoport

A Vas Megyei Kommunikációs Csoport kialakulása

2016-ban a Vas Megyei Polgárőr Szövetség élete nagy fordulóponthoz ért. Hosszú évek állandósága után a megye küldöttjei új elnököt és elnökséget választott a vasi szövetség élére. A megújult vezetés új alapokra szerette volna helyezni többek közt a sajtókommunikációt is, melynek első lépéseként új sajtóreferenst nevezett ki Péntek Róbert személyében.

Róbert lelkesen vetette magát a munkába. Új szemlélettel szerette volna minőségben, megjelenésben frissíteni a kommunikációt. A mai digitális világ kívánalmainak megfelelve, létrehozta a szövetség közösségi oldalait és honlapját. Már a megválasztásakor úgy gondolta, egy ekkora feladat minőségi ellátásához egy személy és látásmód nem elegendő. Ezért kinevezését követően egy olyan csapat életre hívását kezdeményezte, melynek elsődleges feladata a polgárőr tevékenység népszerűsítése, a megyében szolgálatot teljesítő polgárőrök és munkájuk külvilág felé közvetítése, bemutatása, dokumentálása. Ez a csapat lett a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja.

A csoport létszáma a megalakulást követőn 18 fő volt, ám az idő telte bebizonyította, nem a létszám, hanem a tagok aktív hozzáállása vezet több sikerre. Voltak távozók, érkeztek új tagok. Jelenleg tizennégy főből áll. A tagok feladatkörei sokrétűek. Vannak fotósok, hírvadászok, toborzó tevékenységet végzők, honlap kezelők, lektorok, grafikusok stb. Vannak, akik nem a mindennapokban, hanem a különböző eseményeken való toborzó sátorban nyújtanak nagy segítséget kitelepülések alkalmával. A közös munka folyamatának részeként, időnként ötletbörzéken jönnek össze a tagok, melyek során a csapatépítésen túl, mindenki elmondhatja, ha javaslata van a jövőt illetően. Új célok, feladatok, fejlődési utak kerülhetnek kijelölésre. Emellett a napi kapcsolatot online felületeken, zárt csoportokon belül folytatják.

2017-ben a sajtóreferens jelezte a VMPSZ elnöksége felé, hogy hasznos volna valamilyen képzés azoknak a polgárőröknek, akik a kommunikációval foglalkoznak. Fontos volna felhívni a figyelmet a nyilvános megjelenések, külső kommunikáció fontosságára, segítséget nyújtani ezek helyes megvalósításához. Az elnökség partnerként állt a kezdeményezés mellé, melynek eredményeként életre kelt a ma már országos szinten is elismert és etalonként kezelt Nyugat-magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórum. Azóta három alkalommal került megrendezésre a képzés, amely nagy népszerűségnek örvend. Itt a saját területükön már bizonyított szakemberek segítik a megjelenteket, hogy miként válhatnak jó sajtóssá. Segítségével egyre több egyesület külső kommunikációja indult el és fejlődött nagy mértékben nem csak Vas megyében. A polgárőrséget és a polgárőröket, egyesületeket egyre tágabb körben ismerik meg az emberek, melynek köszönhetően hiteles információkon keresztül oszlatnak el addigi téveszméket. 

  • 2017-ben az első alkalommal megrendezett fórumon az alapok voltak kiemelve. A társszervek sajtóosztályai engedtek apróbb betekintést saját szisztematikájukba illetve maga az Országos Polgárőr Szövetség is képviseltette magát.
  • 2018-ban a GDPR és a közösségi média megjelenések és felületek voltak a fókuszban.
  • 2019-ben forduló pont következett be. Ez volt az első igazi fórum. A szakmai előadások után egy kérdezz-felelek rész következett, ahol a szakemberek kiültek a hallgatóság elé és válaszoltak a kérdésekre, melyek érkeztek is szép számmal. Ezen az eseményen jelentette be Bedi Ákos elnök úr, hogy 2020-ban az OPSZ a Vas megyei példára országos fórumot rendez meg.

A VMPSZ Kommunikációs Csoport egy háromrészes videó sorozattal segítené azon kollégák munkáját, akik most kezdenek el a közösségi média vagy akár honlap kezeléssel foglalkozni.

  1. Miért fontos, hogy jelen legyünk online és a sajtóban
  2. Miként épül fel egy eseményleírás
  3. Hogyan rögzítsük az adott eseményeket (sajtófotó)Ha úgy érzi, hogy tudunk önnek segíteni keressen bennünk bátran a hirek@vasipolgarorok.hu címen.

Ha úgy érzi szeretne tenni a polgárőrség népszerűsítéséért és szeretne csatlakozni a csoporthoz jelentkezzen a hirek@vasipolgarorok.hu címen.