Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Lő verseny Csepregen

Lő verseny Csepregen

Az idei évben már negyedszer rendezte meg a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület a kispuska Lő versenyt 2017.07.23 -án a csepregi lőtéren.

A szomszédos országokkal meglevő jó kapcsolatainknak köszönhetően a verseny idén is nemzetközi volt. Szlovéniából kettő csapat az ÖKB részéről Güssingből egy csapat, míg az osztrák békefenntartóktól (Peacekeeper-Burgenland) kettő csapat nevezése érkezett meg.

A régióból kiemelést érdemel a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete a három csapat indításáért. A Vigh András és családja által vezetett küldöttség minden évben meglepi a felesége által készített süteménnyel a résztvevőket, mellyel a baráti együttléthez nagyban hozzájárul. Körmendről és Csepregről 2-2 csapat a Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete a BEOSZ -tolmácsokból összeállított csapata nevezett, összesen tizennégy csapat vállalta a megmérettetést.

Csapatonként került végrehajtásra a lövészet. Három próbalövés után következett a tíz értékelt lövés.A verseny fegyelmezetten, szervezetten került lebonyolításra.

A lőlapok értékelésénél a csapatok sorrendje különösebb gond nélkül megtörtént, de az egyéni helyezések kihirdetése előtt az első hat helyezett lőlapját újból ellenőrizni kellett. A harmadik helyre három azonos eredményt elért versenyző volt. A több magasabb köregységek száma volt a döntő.

A következő helyezések kerültek kihirdetésre:

Csapat helyezések: Első helyezett: Körmend Polgárőr csapata (Most már negyedszer)

Második: Csepreg Polgárőr II.-es csapata.

Harmadik: Szlovén Veterán Rendőrök (SEVER) csapata.

Negyedik: Sopron HŐR II-es csapata.

Egyéni helyezések: Első: Oláh János (Körmend)

Második: Nemeth Stefán (Osztrák Békefenntartó)

Harmadik: Klaric Igor (Szlovén Veterán Rendőr)

A serlegeket és okleveleket a rendező szervezet elnöke Bencsik Géza adta át, kivéve a csapat második helyezését, mert azt Ők nyerték, ezt László Attila adta át.

A több nemzetiségű együttlét mindig jót tesz országok közötti barátság elmélyítésére. Az együttműködő szervezetek, régiók, tartományok, megbeszélhették az eddigi közös rendezvények tapasztalatait, valamint pontosították a közeli feladatokat is.

Az egyesület a lő versenyt a BEOSZ támogatásával tartotta meg, melyet Bencsik Géza Elnök a Beosz régióvezető László Attilának megköszönt.

Forrás: Horváth Zsolt